Domaća dnevna štampa o Noletovom uspehu u Australiji


Šta domaća dnevna štampa piše o velikom uspehu Noleta na Australijen Openu, pogledajte OVDE.

Klikom na link iznad automatski će startovati preuzimanje ZIP fajla, nakon čijeg raspakivanja dobijate skenirane stranice.



Britanski se koncentrišu, razumljivo, ne na Đokovićev uspeh, već na Marijev neuspeh. Opšta je, međutim, ocena da ga je pobedio neuporedivo bolji igrač.

Svaka analiza dezintegracije Endija Marija u Melburnu postaje besmislena ukoliko zanemaruje briljantnost čoveka koji ga je mučio dva sata i 39 minuta, piše Gardijan.

Novak Đoković je, najprostije rečeno, bio božanstven i savladao je Marija u svakom aspektu igre, dodaje Gardijan, uz ocenu da se Đokovićev uspon uz neverovatno strmu liticu svetskog tenisa nezaustavljivo nastavlja.

Ne samo da je razneo Marija, što je rezultat totalne predanosti i samouverenosti, već je na putu do finala pregazio i Federera, što je u svetu tenisa donedavno bilo ravno svetogrđu, ali iz turnira u turnir postaje sve češće.

Đokovićev zalet ka vrhu je sve uverljiviji i Bog koga je u polufinalu sveo na sparing-partnera ima svega 85 poena više od njega na svetskoj lestvici najboljih.

To su, istina, samo brojke – ono što je mnogo važnije je izvanredan utisak koji je Đoković ostavio na terenu, zaključuje Gardijan.

Indipendent iz jučerašnjeg finala izvlači jedan, kako kaže, neizbežan zaključak.

Đoković je, piše Indipendent, izrastao u istinski velikog tenisera, koji će, u godinama koje dolaze, biti suparnik velikog Rafaela Nadala.

Uprkos očiglednom talentu, Đoković nije uvek delovao kao potencijalni šampion.

Juče je, međutim, pokazao da je kompletan igrač, pored koga je Mari delovao kao zbunjeni, gnevni pubertetlija.

Đokovićevom sazrevanju neizmerno je doprineo trijumf Srbije u Dejvis kupu, koji mu je pomogao da se oseća jako dobro u svojoj koži.

Dao je sve od sebe za svoju zemlju i to iskustvo mu je dalo nova krila, ocenjuje Indipendent.

Endija Marija, sa druge strane, Dejvis kup ne zanima.

On ima sopstveni program, sopstvene prioritet i sopstvene ambicije.

Niko to ne može da mu zameri, ali ako je nekome potreban kontakt sa ljudima koji ne pripadaju njegovom vrlo uskom krugu, onda je to sigurno Endi Mari, zaključuje Indipendent.

BBC: „Đoković suviše dobar za Marija u finalu“

“Đoković je potpuno nadigrao Marija i osvojio svoj drugi trofej u Melburnu. Britanac nije uspeo ni u trećem finalu da osvoji važnu titulu, prvu posle 75 godina i Fred Perija na Ju Es openu“.

“Srpski teniser je ušao u finale kao blagi favorit, posle pobede u tri seta nad aktuelnim šampionom Rodžerom Federerom. Iako je Marej tvrdio da na njega ne utiču želje nacije za trofejom, njegova želja da slavi posle dva neuspeha u finalima donela mu je preveliki pritisak i nervozan start“.

Na sajtu Eurosporta pod naslovom „Đoković krunisani šampion Australijan opena“ navodi se da je treći teniser sveta potpuno nadigrao protivnika u finalu i podseća na njegovu „fantastičnu“ igru u polufinalu protiv Rodžera Federera.

Podeli post