Domaća i strana štampa o Noletovom uspehu u Majamiju


Photo: Getty Images

Američki dnevni list „Vašington post“ hvali danas igru najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića poručujući da je „vreme da svet počne da uči da pravilno izgovara njegovo ime“.

„Ovo je verovatno najbolji trenutak da počnemo da učimo da pravilno izgovaramo ime Novaka Đokovića, duhovitog Srbina koji je poslednjih nekoliko meseci protutnjao kroz svetski beli sport, izbacujući teniske legende, osvajajući titule i vezujući neverovatnu seriju od 26 uzastopnih pobeda“, ističe „Vašington post“.

„Da li ste ga već zapazili? U nedelju u finalu Majmija savladao je svetski reket broj jedan Rafaela Nadala, osvojivši četvrtu titulu zaredom ove sezone“, konstatuje autor teksta.

“Vašington post“ ističe da je Đoković, „kojeg smo ranijih godina viđali situacijama u kojima se bukvalno borio za dah i prekidao mečeve zbog problema sa disanjem, sada izrastao u mentalno jakog i fizički izdržljivog tenisera“.

Tiražni americki dnevnik opisao je poslednje trenutke meča u Majamiju, ističući da je „teniser koji je bio poznat kao saljivdžija i imitator iznenada postao ozbiljan rival dvojici tenisera koji su u poslednjoj deceniji bili neprikosnoveni“.

“San Francisko kronikl“ ističe da je Đoković pobedom nad Nadalom u finalu Majamija „nastavio savršeni niz“.

Američka sportska televizijskla stanica ESPN konstatuje da je Đoković učinio „možda nemoguće“.

„Đoković je posle tri sata i 21 minuta igre po užasnoj vrućini i velikoj vlažnosti vazduha uspeo da savlada Nadala, ‘pravu zver’ u kondicionom smislu“, komentariše se u tekstu ESPN.

A, šta domaća dnevna štampa piše o velikom uspehu Noleta u Majamiju, pogledajte OVDE.

Klikom na link iznad automatski će startovati preuzimanje ZIP fajla, nakon čijeg raspakivanja dobijate skenirane stranice.

Izvori: Tanjug, Mondo, Novak Đoković ZVANIčNI SAJT

Podeli post