Televizija CBS emitovala „60 minuta“ sa Novakom (VIDEO)

Intervju sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem, koji je emitovan u izuzetno cenjenoj emisiji „60 minuta“ na televiziji Si-Bi-Es (CBS) izazvao je veliku pažnju i mnogobrojne pozitivne komentare u Americi.

Novak je prvi Srbin koji je gostovao u emisiji „60 minuta“, a u razgovoru sa autorom Bobom Sajmonom pričao je o odrastanju, njegovom odnosu sa prvim trenerom Jelenom Genčić, važnosti osvajanja titule na Vimbldonu i uloge heroja i uzora mladima u Srbiji.

Amerikanci posebno ističu Noletov prijatan osmeh i pozitivan pogled, čak i kada je govorio o nekim od najtežih trenutaka u njegovom životu kao što su treninzi tokom NATO bombardovanja.

„Ja sam primer da ništa nije nemoguće. Kada sam imao sedam ili osam godina i govorio da želim da budem najbolji teniser sveta, većina ljudi se smejala jer su mislili da nemam ni jedan odsto šanse, a ja sam ipak to uradio“, rekao je srpski teniser u emisiji.

Autor emisije ističe da je on primer kako se većina velikih sportista formirala u ranom uzrastu, a da su do vrha došli zahvaljući izuzetnoj veri i velikom radu na trenizima.

„Jedino dobro tokom bombardovanja bilo je to što se manje išlo u školu, a više se igrao tenis. Bio sam gladan uspeha“, rekao je Novak.

Kao ostvarenje svog sna on je naveo osvajanje Vimbldona prošle godine.

„Osećao sam se kao u raju, jer sam baš na Vimbldonu uspeo da ostvarim dva sna, da osvojim turnir i postanem svetski broj jedan“, kaže Novak.

Srpski teniser je kao poseban trenutak u svojoj karijeri naglasio osvajanje Dejvis kupa sa reprezentacijom Srbije, jer je „poseban osećaj podariti trofej svom narodu“.

Koliko je taj uspeh veliki najbolje govori podatak da teniseri kao što su Ivan Lendl i Mats Vilander nikada nisu osvojili Dejvis kup.

U emisiji se podseća da Đoković u Srbiji uživa status nacionalnog heroja. Za razliku od drugih sportista koji su odgovorni samo za svoju karijeru, Novak je svestan da je najbolji ambasador svoje zemlje.

Kao veoma važan faktor na putu do vrha, Novak je istakao veru u sopstvene mogućnosti.

„Samopouzdanje je u jednom trenutku možda i presudno. Kada sam gubio od Nadala i Federera shvatio sam da moram da više verujem u sebe i da nemam strah od pobede. Imao sam previše poštovanja prema njima, ali kada sam taj pritisak savladao, uspeo sam da ih nadmašim“, rekao je Đoković i izrazio nadu da će u narednih nekoliko godina dominirati svetskim tenisom.

Emisija je snimana krajem prošle godine, ekipa CBS-a pratila je srpskog tenisera na mnogim delovima sveta, a kadrovi emisije snimani su na sportskom centru „Milan Gale Muškatirović“, kod Novakovog dede Vlade na Banjici i prvog trenera Jelene Genčić.

„60 minuta“ je jedna od najcenjenijih emisija u svetu, koja se emituje od 1968. godine i godišnje ugosti samo jednog aktivnog sportistu.

Predsednik Srbije, Boris Tadić o Novaku:

Da li je voditelj Bob Sajmon uspeo da vrati Novakov servis?

Podeli post