Novak i Jelena najbolji teniseri Srbije u protekloj godini!


Teniski savez Srbije proglasio je Novaka Đokovića i Jelenu Janković za naše najbolje tenisere u protekloj godini, prenosi Tanjug. U ovu sezonu Jankovićeva je ušla kao prva igračica sveta, a „teniska kraljica“ ukupno je bila 100 dana. Ove godine osvojila je turnire u Marbelji i Sinsinatiju, a igrala je u finalu turnira u Tokiju. Treću godinu zaredom plasirala se na završni godišnji Masters kup koji okuplja osam najboljih teniserki sveta u toj godini. Pored dobrih rezultata na WTA turnirima, Džej-Džej je dala veliki doprinos istorijskom plasmanu reprezentacije Srbije u Svetsku A grupu Fed kupa. Sezonu je završila na osmom mestu WTA liste.

Novak je godinu počeo i završio kao treći igrač sveta, a u 2009. osvojio je pet turnira – Dubai, Beograd, Peking, Bazel i Masters u Parizu. Pored toga, igrao je u još pet finala, od čega četiri na turnirima Masters serije u Sinsinatiju, Rimu, Monte Karlu i Majamiju. Ukupno je odigrao rekordnih 97 mečeva, od kojih je 78 dobio, a samo 19 izgubio.

U konkurenciji igrača do 18 godina priznanja su dobili Bojana Jovanovski i Filip Krajinović, a najbolji u konkurenciji igrača do 16 godina bili su Tamara čurović i Miki Janković. U konkurenciji do 14 godina laureati su Saška Gavrilovska i Nikola Milojević, a do 12 godina Ivana Jorović i Filip Grbić.

Podeli post