ATP World Tour nagrade 2012: Fanovi biraju igrača godine!

Nepunih mesec dana deli nas od završetka još jedne teniske sezone.

Pred Noletom su još svega dva turnira u 2012. godini, na kojima će imati idelanu priliku da se domogne prve pozicije na ATP listi i tako i drugu godinu u nizu završi na vrhu sveta.

Najpre će učestvovati na Mastersu u Parizu (29.10. – 04.11.), a potom i na ATP World Tour finalu u Londonu (05.11. – 12.11.).

Tokom završnog turnira biće saopšteni dobitnici ATP World Tour nagrada za 2012. godinu, a iste će biti dodeljene upravo u Londonu u O2 Areni.

Kao i svake godine, priznanja se dodeljuju u deset kategorija, od kojih je nama najvažnija sledeća: IGRAČ GODINE u pojedinačnoj konkurenciji izabran od strane fanova.

Za svog favorita možete glasati ovde.

Krajnji rok za glasanje je sreda, 31.oktobar 2012.

Takođe, Novak je nominovan za osvajanje ATP World Tour No.1 nagrade, koja će pripasti igraču koji sezonu završi na mestu broj 1 svetske rang liste.

Tokom nešto više od deset meseci, Novak je ostvario vrhunske rezutate koji su ga doveli na ubedljivo prvo mesto na ATP trci.

Najbolji srpski teniser popeo se na šampionsko postolje na Australijen Openu, Masters turnirima u Majamiju, Torontu i Šangaju, a u svoju kolekciju turnira iz serije 500 dodao je još jedan trofej iz Pekinga.

Na Rolan Garosu, US Openu, u Monte Karlu, Rimu i Sinsinatiju Nole je stigao do finala.

Ove sezone Novak ima odnos pobeda i poraza 70-11.

Podeli post