HEAD i Novak predstavili novi HEAD Graphene™ Speed reket

Najbolji svetski teniser, Novak Đoković, demonstrirao je danas prednosti svog novog HEAD Graphene ™ Speed teniskog reketa udarajući HEAD ATP tenisku lopticu koja je letela brže nego trkački automobil Audi R8 LMS GT3, kojim je upravljao australijski GT vozač auto trka, Dean Grant, na melburnškoj stazi Sandown.

Dobro raspoložen kao i uvek, Novak je na stazi željno iščekivao da zelena zastavica označi početak ovog neobičnog testa. Kada je Audi R8 ubrzao ka Novaku, on je servirao. Lopta je prešla ciljnu liniju delić sekunde pre nego što je trkački automobil projurio. Novak je aplaudirao svom novom reketu, kojim je ostvario još jednu pobedu.

Posle ovog izazova, Novak je govorio o pripremama za predstojeći Australijen Open i o značaju novog HEAD Graphene™ Speed reketa za njegovu igru. „Radujem se igrama sa novim reketom na Australijen Openu. Imam osećaj da je lakši, ali mi obezbeđuje izvanrednu brzinu i kontrolu nad svakim zamahom“, rekao je Novak. „Dopada mi se i novi dizajn!“

Graphene ™ je jedinstveni materijal koji se sastoji od dvodimenzionalnog sloja atoma ugljenika sa izuzetnim svojstvima. Iako je veoma lagan, ima čvrstinu 200 puta veću od čelika. Integracija Graphene ™ u dršku reketa omogućila je HEAD inženjerima da smanje težinu u srednjem delu reketa i prebace je u funkcionalno relevantnije delove na držač i glavu. Kao rezultat toga, lakše je zamahnuti reketom, i sa manje napora generiše se više snage.

Novi HEAD video u kojem Novak isprobava svoje novo oružje tokom neobičnog tajnog testa je takođe premijerno prikazan danas. Video možete da pogledate na www.youtube.com/headtennis.

Novakov novi Speed reket biće od danas dostupan u prodavnicama širom sveta, a HEAD teniseri Marija Šarapova, Tomaš Berdih i Marin Čilić će takođe imati premijeru svojih novih Graphene ™ Instinct MP reketa na Australijen Openu.

Za više informacija posetite:
www.head.com/g
www.facebook.com/headtennis
www.youtube.com/headtennis

Podeli post