Najbolji gren slem meč u 2014. godini: Finale Vimbldona između Noleta i Rodžera!

Najbolji gren slem meč u 2014. godini: Finale Vimbldona između Noleta i Rodžera

ATPWorldTour.com izabrao je pet najboljih mečeva u sezoni kada su u pitanju gren slem turniri. Novak je akter prva dva.

1. Novak vs Rodžer Federer – Vimbldon, finale (6:7, 6:4, 7:6, 5:7, 6:4)

U nedelju, 6. jula 2014. Novak je po drugi put u karijeri postao šampion Vimbldona, najvećeg teniskog turnira današnjice!

Posle strašne borbe u velikom finalu Novak je srušio Federera rezultatom 3:2 i onemogućio Švajcarca da dođe do svoje osme titule na Otvorenom prvenstvu Velike Britanije.

Neverovatno uzbudljiv meč odluke koji se odigrao na centralnom terenu „All England Lawn Tennis Club“-a trajao je tri časa i 56 minuta.

2. Novak vs Stanislas Vavrinka – Australijen Open, četvrtfinale (6:2, 4:6, 2:6, 6:3, 7:9)

U maratonskom meču četvrtfinala koji je trajao tačno četiri časa Novak je posle velike borbe poražen od kasnijeg šampiona, Švajcarca Stanislasa Vavrinke rezultatom 2:3.

„Ovo je sport. On je pokazao mentalnu snagu, iskoristio je svoje šanse i zaslužio da pobedi danas. Zna kako se igraju veliki mečevi”, rekao je Novak. „Kao i pre godinu dana trudio sam se da izađem iz meča kao pobednik, ali ovaj put nisam uspeo. Naravno da sam razočaran, ali sutra je novi dan i moram da prihvatim da ne mogu uvek da pobeđujem. Mogu da budem ponosan na to što sam dao sve od sebe. Tenis je bitka i jedan od nas mora da izgubi. On je danas bio bolji i pobedio je.”

Fotografija: Getty Images

Podeli post