Nole se u Monaku sprema za Pariz i London

Nakon fantastične azijske turneje, Nole je proteklih nekoliko dana proveo u Beogradu sa porodicom i prijateljima, a kratku pauzu iskoristio je i da sa roditeljima otvori crkvu u Jasenovom polju u Crnoj Gori.

Najbolji srpski teniser trenutno se nalazi u Monaku gde se priprema za samu završnicu sezone, u okviru koje će nastupiti na Masters turniru u Parizu i ATP World Tour finalu u Londonu.

Na poslednjem Mastersu sezone u prestonici Francuske Novak će od 29. oktobra do 4. novembra braniti 180 poena s obzirom da je prošle godine došao do četvrtfinala, kada se povukao sa turnira zbog povrede.

Biće to osmo Novakovo pojavljivanje na „BNP Paribas Open“-u gde je 2009. godine bio šampion (pobeda u finalu nad Gaelom Monfisom – 6:2, 5:7, 7:6).

Neposredno po okončanju pariskog Mastersa uslediće završni turnir u Londonu (5. novembar -12. novembar), gde je Nole 2011. godine ostvario jednu Round Robin pobedu, tako da će braniti svega 200 ATP bodova.

Novak je 2008. godine osvojio završni turnir, tada Masters kup, koji se održavao u Šangaju.

Prvog dana ATP World Tour finala, koje će okupiti osam najboljih iz sezone koja je za nama, igračima će na rang listi biti oduzeti poeni iz Bazela, Pariza i Londona iz 2011., nakon čega će biti izmenjen rank igrača na ATP listi.

Podeli post