Najbolji teniser sveta Novak Đoković, njegova supruga Jelena i Fondacija Novak Đoković doniraće milion eura kako bi pomogli našem narodu u Srbiji u borbi protiv virusa Covid 19. Sredstva će biti iskorišćena za nabavku respiratora i medicinske opreme za naše bolnice i zdravstvene ustanove, a ceo tim Fondacije Novak Đoković se trudi da se oprema dopremi u Srbiju u najkraćem roku.

„Prethodnih nekoliko dana iskoristili smo za kontakte sa različitim kompanijama iz Kine, kao i iz Evrope kako bismo razumeli sve mogućnosti koje imamo za nabavku potrebne opreme – respiratora pre svega. Doniraćemo kroz Fondaciju Novak Đoković milion eura za kupovinu respiratora, moj tim će sve nadgledati i maksimalno iskontrolisati da nema propusta. Time želimo da pružimo doprinos i pomognemo našem narodu i našoj državi u ovim izazovnim vremenima“, rekao je Novak Đoković, prvi reket sveta, i čovek koji je nebrojeno puta pomogao ljudima u našoj zemlji.

Novak se zahvalio i pozdravio sve medicinske radnike koji brinu o pacijentima i iskazao divljenje za njihov nesebičan i požrtvovan danonoćni rad.

Naš as je uputio poziv svima koji su u prilici da mu se pridruže u akciji prikupljanja pomoći.

„Ja ću nastaviti da okupljam oko sebe ljude koji me svakodnevno zovu i žele da se pridruže. Ne može svako da pomogne, mnogi su pogođeni sa svih strana i oštećeni ovom situacijom. Ali, srećom, ima puno ljudi i kompanija koje mogu da pomognu. Otvorićemo poseban račun za ovu vanrednu situaciju kao što smo to uradili i prošli put kada su nas sve zatekle poplave. Tim Fondacije Novak Đoković je uigran i spreman da pomogne“, istakao je Đoković.

Novak i Jelena svaki dan prate vesti iz zemlje i komuniciraju za timom koji operativno radi u Srbiji.

„Borba nije laka, brojke nisu prijatne, ali sam uveren da ćemo iz ovoga uspeti da izađemo još jači nego pre. U toj borbi je važno da budemo solidarni, da pomažemo jedni drugima, kako bismo brže i lakše došli do pobede nad virusom“, dodao je Novak putem Zoom chat-a, kojem je prisustovalo na desetine medija.

Globalna direktorka Fondacije Novak Đoković, Jelena Đoković sa svojim timom vodi svakodnevnu brigu da oprema što pre stigne u Srbiju.

„Nismo se oglašavali u proteklom periodu sa nekim konkretnim stavom u vezi ove situacije koja je zahvatila ceo svet jer smo uzeli neko vreme da pažljivo sagledamo situaciju, kako sami, tako i sa našim timom Fondacije Novak Đoković. Ono što nam je postalo jasno je da će ovo biti jedan maraton, a ne brzinska trka, i dobro je da pametno i strateški rasporedimo i snagu i resurse kako bismo izgurali uspešno do kraja. U ovim trenucima najneophodnija je kvalitetna oprema, pre svega respiratori, koji mogu da spasu život obolelima. Situacija bi bila idealna kada bi respiratori bili svima dostupni za kupovinu, standardizovanog kvaliteta i cene pa da mogu da se poruče i dostave po potrebi. Naučili smo prethodnih dana da to nije baš tako. Svuda po svetu su respiratori sada neophodni. Cene se kreću od 10 – 50 hiljada eura po aparatu. Različitog su kvaliteta i proizvodnje, neki su novi, neki su polovni, neki tek treba da se prave, pa ste na listi čekanja, ali često ne i na listi prioriteta. Zatim, nije samo problem ni u kupovini aparata, problem je savladati korišćenje aparata. Onda i ako dođemo do kupovine aparata – kako ih dopremiti, kada ce stići, kako? Ne funkcionišu više ni letovi kao pre, dostava je odložena, a nama treba sve za juče. I jako je bitno da se ne oštete aparati u dostavi. Mi smo uspeli da dođemo do proizvođača koji će ispuniti sve zahteve i sada smo malo spokojniji, ali nastavljamo da radimo. Naš tim, tim Fondacije Novak Đoković će biti na raspolaganju svim kompanijama koje žele da doniraju novac, jer smo tek na početku puta svi zajedno i biće potrebno i vremena i sredstava dok ne kažemo da smo pobedili ovog nevidljivog protivnika“, zaključila je Jelena.

Noletov desktop kalendar za mesec april 2020. možete preuzeti ovde.

Podeli post