Otisci Ane i Novaka na Avalskom tornju


Drugi najuspešniji teniser sveta Novak Đoković i najlepša teniserka Ana Ivanović ostavili su danas otiske ruku u betonu na Avalskom tornju. Ana i Novak, su među mnogobrojnim građanima, koji su pomogli izgradnju simbola Beograda.

Ana i Novak, posle jednog meča, plasirali su se na novu „AT listu“, tačnije Avalski toranj listu. Na njoj su imena i otisci ljudi koji su pomogli izgradnju simbola Beograda.



“Velika mi je čast i zadovoljstvo što imam priliku da ostavim svoj otisak ovde. Nadam se da će jednog dana ovde moja deca, moji unučići moći to da vide“, rekla je Ana Ivanović.

“Poslednji put kada smo posetili Avalu, ovde su bile ruševine i bio je podignut samo kamen temeljac, tako da pričinjava zaista veliko zadovoljstvo da kao Beograđanin vidim da se toranj povratio u punoj snazi i da je simbol Beograda koji je izuzetno važan za naš grad“, rekao je Novak.

Hiljade građana učestvovalo je u akciji prikupljanja sredstava za obnovu tornja.

Ana i Novak, u novembru 2005. odigrali su humanitarni meč, a prikupljeni novac iskorišćen je za izgradnju tornja.

Avalski toranj visok je gotovo 205 metara, kao devet teniskih terena. Novoizgrađeni orjentir Beograda opet je simbol prestonice ali i mesto odakle se vidi panorama cele Šumadije i Vojvodine.



Izvor: RTS

Podeli post