Trijumfom nad Adrianom Manarinom rezultatom 7:5, 6:1 u četvrtfinalu ATP turnira u Kvinsu Novak je stigao da jubilarne, 800. pobede u profesionalnoj karijeri. Tako se pridružio Konorsu, Lendlu, Federeru, Vilasu, Nadalu, Mekinrou, Agasiju, Nastaseu i Edbergu u klubu igrača sa najmanje 800 pobeda u singlu.

Četvrtfinalni susret je trajao jedan čas i 19 minuta, a srpski teniser je posle još jedne izuzetne „partije“ u Londonu zadržao stopostotan učinak protiv dve godine mlađeg Francuza (3-0).

Da mu je trava omiljena podloga, Manarino je pokazao u prvoj polovini prvog seta. Igrao je francuski teniser agresivno i to mu je donelo brejk već u trećem gemu. Uspeo je Manarino dva gema kasnije da spasi dve brejk lopte, ali ne i u osmom gemu, kada je Novak iskoristio četvrtu priliku i rezultatski se vratio u set (4:4). Bilo je jasno da je ovo Novakov povratak u set i preuzimanje inicijative. To je potvrdio novim brejkom u poslednjem gemu. 7:5 za 49 minuta.

Novak je iz gema u gem podizao nivo igre, a kao razultat toga došla su nova dva brejka i potpuno razoružani rival.

„Veoma sam zadovoljan posle dve ubedljive pobede protiv kvalitetnih igrača,“ rekao je Novak. „Manarino je izuzetno neugodan na travi. Protiv Dimitrova sam takođe slavio bez poteškoća, tako da je nivo igre na zadovoljavajućem nivou. Sada to treba da održim i da imam pravi pristup mečevima, da dan za danom dajem najbolje od sebe.“

Statistika: as poeni (6-4), dvostruke servis greške (2-2), direktni poeni (15-12), neiznuđene greške (17-27), broj osvojenih poena (70-48).

Za mesto u finalu Novak će se u subotu oko 15:45h (po našem vremenu) boriti protiv još jednog Francuza, Žeremija Šardija (ATP #61). On je bio bolji od Amerikanca Francisa Tiafoa rezultatom 6:4, 6:4.

Novak protiv Šardija ima maksimalan učinak, 10-0.

Drugi polufinalni par čine Marin Čilić (Hrvatska, 1) i Nik Kirios (Australija).

Podeli post