Andre Agasi: Ne brinem za Novaka, videćete na Vimbldonu!


Photo: Getty Images

Legendarni Andre Agasi, vlasnik 60 titula u karijeri smatra da je samo pitanje dana kada će Novak zauzeti čelnu poziciju na ATP listi.

„Nisam zabrinut zbog Novaka. Siguran sam da je razočaran zbog poraza, ali treba da nastavi u istom ritmu jer i dalje igra bolje od bilo koga ove sezone. Novakov duel protiv Federera jedan je od najboljih koje sam ikada gledao. Delovao je Novak neuništivo, činilo se da serija neće biti zaustavljena. Brzo će on ovaj poraz ostaviti iza sebe i nastaviti tamo gde je stao. Prvi sledeći turnir je Vimbldon, a tamo će biti gladan uspeha. U Londonu servis, ali isto tako i ritern, znače mnogo. On ponekad izgleda toliko sigurno kada riternira da sam pomislio da mu je lakše kada prima servis nego kada servira. Njegova igra je strašno fleksibilna, izuzetno je spreman i mislim da ga ništa ne može zaustaviti“, rekao je Agasi.

Jednog od najboljih tenisera svih vremena posebno impresionira sposobnost Novaka da iz defanzive brzo pređe u ofanzivu, naročito u situacijama kada čeka servis protivnika.

„Taj njegov ritern je neverovatan. Ponekad mi se čini da je on u većoj prednosti u gemovima u kojima čeka servis nego u onima kada izvodi početni udarac“, oduševljen je Agasi.

Tokom ove godine često su se mogla čuti poređenja Noleta sa Agasijem. Amerikanac smatra da je Novak bolji od njega.

„Novak je bolji od mene. On se brani veoma dobro, dok sam ja imao više problema u takvim situacijama. Novak u defanzivi izgleda potpuno rasterećeno, u napadu je potpuno smiren, kvalitet njegovog riterna je neverovatan i veoma je fleksibilan u igri. U tome mu pomaže sposobnost anticipacije, jer veoma lako čita svoje rivale. Zato mislim da je Novak raznovrsniji igrač od mene i mnogo je bolji atleta“, završio je Agasi.

Podeli post