Teniseri Srbije zabeležili su pobedu nad Južnom Afrikom u prvom kolu grupe A ATP kupa u Brizbejnu.

U prvom singl meču dana Dušan Lajović je posle preokreta savladao Lojda Herisa rezultatom 3:6, 7:6 (7:4), 6:3.

Potom je na teren izašao Novak i doneo trijumf našoj zemlji pobedom nad Kevinom Andersonom (ATP #91) rezultatom 7:6 (7:5), 7:6 (8:6).

Novak je odmah na startu meča napravio brejk i poveo sa 3:0. Teniser iz Južne Afrike je u sedmom gemu vratio brejk, a zatim i izjednačio na 4:4. Više sreće u taj-brejku imao je Novak i sa jednim mini brejkom više došao do prvog seta posle 75 minuta igre.

U drugom setu nije bilo brejkova iako se Novak u osmom gemu suočavao sa tri vezane brejk lopte za rivala. Kevin je u taj-brejku pri vođstvu od 6:5 servirao za izjednačenje, ali je Novak sa dva sjajna poena u nastavku preokrenuo u svoju korist.

Meč je trajao dva časa i 19 minuta.

„Kakav način da se započne 2020. godina. Želim da se zahvalim svim navijačima što su došli, srčano me bodrili i ostali do kraja s obzirom da je oko jedanaest uveče. Meč sam počeo izuzetno dobro. Poveo sam sa 4:1, kada je Kevin podigao nivo igre. Zadovoljan sam kako sam uspeo da se suprostavim njegovoj agresivnosti i malom broju grešaka“, izjavio je Novak posle susreta.

Konačnih 3:0 Srbiji su doneli Viktor Troicki i Nikola Ćaćić pobedom u dublu nad parom Raven Klasen/Ruan Roelofs rezultatom 6:3, 6:2.

Sledeći rival Srbije biće Francuska u ponedeljak, 6. januara. Najpre će Dušan Lajović igrati protiv Benoe Pera (08:30h po našem vremenu), a nakon njega snage će odmeriti Novak i Gael Monfis. Završni meč duela je dubl.

Ranije danas Francuska je savladala Čile rezultatom 2:1.

Fotografija: AP

Podeli post