ATP World Tour finale: Nole u grupi sa Federerom, Berdihom i Nišikorijem

ATP World Tour finale: Nole u grupi sa Federerom, Berdihom i Nišikorijem

Sam kraj teniske sezone rezervisan je ATP World Tour finale, koje će se od 15. do 22. novembra odigrati u londonskoj O2 areni.

Po osam najboljih u obe konkurencije (singl i dubl) na osnovu rezultata u minuloj sezoni kvalifikovali su se za „Barclays ATP World Tour Finals“, a svi oni će se tokom osam dana boriti za prestižni trofej i 1500 ATP poena (neporaženi šampion).

Nakon 15 odigranih turnira i fenomenalnih 10 titula u 2015. godini Novak je zauzeo ubedljivu lidersku poziciju na ATP trci, tako da je postavljen za prvog nosioca u Londonu.

Svoje takmičenje najbolji teniser sveta će startovati kao vođa grupe Sten Smit, u kojoj se nalaze još i Rodžer Federer, Tomaš Berdih i Kei Nišikori.

Prvi meč u okviru grupe Sten Smit Nole će odigrati u nedelju od 15 časova (po našem vremenu), a rival će mu biti Kei Nišikori.

ATP World Tour finale: Nole u grupi sa Federerom, Berdihom i Nišikorijem

Sastavi grupa izgledaju ovako (brojevi označavaju nosioce):

Grupa Sten Smit
1. Novak Đoković (Srbija)
3. Rodžer Federer (Švajcarska)
6. Tomaš Berdih (Češka)
8. Kei Nišikori (Japan)

Grupa Ilija Nastase
2. Endi Marej (Velika Britanija)
4. Sten Vavrinka (Švajcarska)
5. Rafael Nadal (Španija)
7. David Ferer (Španija)

Po dva najbolje plasirana tenisera iz svake grupe unakrsno će se sastati u polufinalu.

Svaka pobeda u okviru takmičenja po grupama nosi 200 bodova, pobeda u polufinalu donosi 400 bodova, a trijumf u finalu vredi dodatnih 500 bodova.

Na prošlogodišnjem završnom turniru Nole je osvojio svoj četvrti Masters kup trofej sa maksimalnih pet pobeda, tako da će braniti 1500 ATP poena. Našem teniseru je finalni meč predao bez borbe Rodžer Federer. Pre toga redom je „rušio“: Marina Čilića, Stena Vavrinku, Tomaša Berdiha i Keija Nišikorija.

Podeli post