Najbolji teniser sveta dostigao je savršenstvo u meču četvrtog kola Otvorenog prvenstva Australije.

Plasman u četvrtfinale Australijen Opena Novak je izborio nestvarnom igrom i fenomenalnim trijumfom nad 20. nosiocem Andrianom Manarinom rezultatom 6:0, 6:0, 6:3.

„Odigrao sam sjajno od prvog do poslednjeg poena. Nikad nije lako igrati protiv Adriana koji vas uvek tera da date svoj maksimum. Morao sam da izdržim fizičku bitku u prvom delu meča. Prezadovoljan sam današnjom igrom“, rekao je Novak posle susreta.

Meč je trajao jedan čas i 44 minuta i iako rezultat to ne govori, Manarino je odigrao odličan meč, posebno tokom prvih devet gemova. Ipak, Novak je danas bio nezaustavljiv.

Jedinu veliki priliku u meču Manarino je imao u uvodnom gemu kada je Novak napravio dve dvostruke servis greške i omogućio mu da dođe do dve vezane brejk lopte. To su ujedno bile i jedine nade za godinu dana mlađeg Francuza.

Prvi favorit turnira je tokom meča sedam puta oduzeo servis Manarinu, dok je 19. igrač ATP liste morao da se zadovolji sa tri brejk prilike, od kojih nijednu nije realizovao.

Statistika: as poeni (17-1), dvostruke servis greške (5-0), direktni poeni (31-12), neiznuđene greške (15-31), broj osvojenih poena (85-42).

Branilac titule će u četvrtfinalu Melburna igrati protiv Tejlora Frica (SAD, 12), koji je savladao Stefanosa Cicipasa (Grčka, 7) rezultatom 7:6, 5:7, 6:3, 6:3.

Biće to Novakovo 58. gren slem četvrtfinale u karijeri.

Fotografija: Profimedia

Podeli post