Australijen Open: Izvučeni parovi glavnog žreba, Mari u Noletovoj polovini!


Photo: www.australianopen.com

Nole sa turnira na najjužnijem kontinentu nosi sjajne uspomene. U Melburnu je 2008. i 2011. godine podigao svoja dva od ukupno četiri osvojena Gren Slem trofeja.

četrnaest dana 128 igrača boriće se za titulu šampiona Australijen Opena i 2000 ATP poena. Za to je neophodno sedam pobeda, najviše deset, ukoliko učesnik iz kvalifikacija napravi senzaciju.

Pre nekoliko dana Nole je kao prvi teniser sveta i branilac titule postavljen za prvog nosioca nosioca turnira.

Žrebom je odlučeno da Nole svoje učešće na ovogodišnjem Australijen Openu startuje protiv Italijana Paola Lorencija, 108. igrača sveta.

Jedini do sada međusobni duel Novak i Lorenci odigrali su na startu turnira u Kvinsu 2010. godine, kada je slavio naš teniser.

Ako uspešno reši prvu prepreku, Novak će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela između Santjaga Hiralda (Kolumbija, 51. na ATP listi) i kvalifikanta.

U nastavku takmičenja projektovani rivali Srbina su:

3. kolo: Radek Štepanek (češka, 29)
4. kolo: Endi Rodik (SAD, 15), Miloš Raonić (Kanada, 23), Lejton Hjuit (Australija)
četvrtfinale: David Ferer (Španija, 5), Janko Tipsarević (Srbija, 9), Rišar Gaske (Francuska, 17)
Polufinale: Endi Mari (Velika Britanija, 4), Žo-Vilfrid Conga (Francuska, 6), Žil Simon (Francuska, 12), Viktor Troicki (Srbija, 19)…
Finale: Rafael Nadal (Španija, 2), Rodžer Federer (Švajcarska, 3), Tomaš Berdih (češka, 7), Mardi Fiš (SAD, 8)…

Na putu do druge titule u Melburn Parku Nole je prošle godine redom rušio: Marsela Granoljersa, Ivana Dodiga, Viktora Troickog, Nikolasa Almagra, Tomaša Berdiha, Rodžera Federera i Endija Marija.

Srećno Nole!



Novak Đoković – ATP World Tour Uncovered (Video):

Podeli post