Bazel: Nole preko Bagdatisa do polufinala protiv Nišikorija


Photo: Getty Images

Samo još jedan korak deli Noleta od odbrane finala u švajcarskom gradu Bazelu.

U četvrtfinalu poslednjeg ATP turnira iz serije 500 u 2011. godini, Novak je i šesti put u karijeri nadigrao Kipranina Markosa Bagdatisa. Odigrana su tri seta, a Novak je nakon izgubljenog uvodnog našao način da se vrati u meč i trijumfuje – 2:6, 6:2, 6:3.

Prvi teniser sveta je tako popravio neverovatan učinak u tekućoj sezoni: 67 pobeda i samo 3 poraza.

Novak nije igrao na svom nivou tokom prvog seta. Sa druge strane, Bagdatis je bio izuzetno agresivan u polju, fantastično servirao i tako zadavao našem teniseru velike probleme sa riternom. Duplom servis greškom u uvodnom gemu Novak poklanja Bagdatisu brejk, koji je Kipranin čuvao do sedmog gema, kada ponovo oduzima servis Novaku za 5:2, potom i 6:2.

Mnogo bolje izdanje Novaka u prvoj polovini drugog seta. U šestom gemu konačno mu se ukazuje brejk lopta, koju koristi i potpuno menja tok meča u svoju korist. Posle 4:2, Nole u osmom gemu na pravi način koristi Bagdatisov pad u igri za novi brejk i izjednačenje u setovima posle 6:2.

U stilu u kojem je okončao drugi set, Novak je startovao odlučujući. Već u drugom gemu oduzima servis Bagdatisu, a potom na svoj stiže do vođstva od 3:0. Sa ovom razlikom priveo je kraju treći set.

Dobitnik specijalne pozivnice organizatora i 31. igrač ATP liste, Japanac Kei Nišikori biće Noletov protivnik u polufinalu Bazela u subotu.

Nišikori je na putu do četiri najbolja na „Swiss Indoors“-u slavio nad Berdihom, Sepijem i Kukuškinom, respektivno.

Jedini međusobni duel Nole i Nišikori odigrali su u drugom kolu Rolan Garosa 2010. godine, kada je prvi nosilac u Bazelu slavio sa 3:0, po setovima 6:1, 6:4, 6:4.

Podeli post