Borba za finale US Opena: Nole protiv Federera, epizoda br. 24


Photo: Getty Images

Posle tačno godinu dana Nole i Federer ponovo se sreću na US Openu i to u istoj fazi takmičenja, polufinalu!

Pre dvanaest meseci Novak je slavio rezultatom 5:7, 6:1, 5:7, 6:2, 7:5 u neverovatnom meču koji je našem najboljem teniseru svih vremena tada doneo finale Otvorenog prvenstva SAD.

U subotu od 18 časova (po našem vremenu), prvi i treći teniser sveta sastaće se po 24. put u karijeri.

U dosadašnjih 23 okršaja, Nole je trijumfovao devet puta nanevši Švajcarcu čak tri poraza ove godine. Bilo je to u polufinalu Australijen Opena, finalu Dubaija i polufinalu Indijan Velsa.

Početkom juna Federer je odložio Novakovo krunisanje na poziciji broj 1 svetske rang liste, pošto ga je savladao u polufinalu Rolan Garosa. Time je sprečio našeg tenisera da dođe do obaranja rekorda Džona Mekinroa po broju uzastopnih pobeda od starta sezone.

Nakon ovog udarca Novak se podigao još jači. Samo par nedelja kasnije dosanjao je dečački san. Osvojio je Vimbldon i postao najbolji na svetu. Tri meseca je Novak čekao novi susret sa Federerom i dočekao ga.

„Protiv Federera ću morati da budemo maksimalno agresivan od samog starta i držim ga što dalje od osnovne linije. Jedva čekam meč“, rekao je Novak o okršaju sa svojim večitim rivalom.

„Jedva čekam duel sa Novakom. On je trenutno najveći teniski izazov, a ja sam za taj izazov spreman. Igram dobro i stvarno se radujem tom meču“, rekao je Federer, koji će Novaku pokušati da se osveti za poraz u prošlogodišnjem polufinalu US Opena.

U svojoj najuspešnijoj godini u karijeri Nole iza sebe ima devet titula, među kojima su Australijen Open i Vimbldon, dok je Federer trijumfovao samo u Dohi.

Učinak Novaka je impresivan, 62 pobede i samo dva poraza. Teniser iz Bazela je odigrao 58 mečeva i pretrpeo 11 poraza.

Na putu do polufinala US Opena Nole, prvi nosilac redom je rušio Konora Nilenda, Karlosa Berloka, Nikolaja Davidenka, Aleksandra Dolgopolova i Janka Tipsarevića.

Sa druge strane, Federer je bio ubedljiv protiv Santjaga Hiralda, Dudija Sele, Marina čilića, Huana Monaka i Žoa-Vilfrida Conge.

Bez ikakve dileme, obojica igrača pokazuju fantastičan tenis u Njujorku. Prema tome, pripremite se. U subotu nas na Artur Eš stadionu zagarantovano očekuje još jedan teniski spektakl! Ali, u finale će se plasirati samo jedan…

Srećno Nole!

Podeli post