Borba za kralja Australije: Nole vs. Rafa #30 (nedelja, 09:30h)!


Fantastičnom maratonskom pobedom nad prijateljem Endi Marijem u polufinalu, Nole je došao u poziciju da u nedelju, 29. januara od 9:30 časova ujutru po našem vremenu brani titulu na Australijen Openu, koji je osvojio 2008. i 2011. godine.

Rival najboljeg tenisera sveta u borbi za najsjajnije odličje u Melburnu biće Španac Rafael Nadal (drugi nosilac), koji je u četvrtak savladao Rodžera Federera.

„Nema tajni, biće to meč fizičke izdržljivosti“, rekao je Nole. „Daću sve od sebe da se oporavim od polufinalnog meča. Imaću dan i po za to. Spavaću što je više moguće i nadam se da ću biti spreman za finale. Rafa je u sjajnoj formi, igra dobro ovde i imaće dan više za odmor. On jako želi da osvoji titulu ovde. Ako se oporavim za taj meč, verujem da mogu ponovo da osvojim Melburn.“

Biće to njihov 30. po redu duel.

Trenutno je 16-13 za Španca, kome je Novak prošle godine naneo svih šest poraza u sledećim finalima: Indijen Vels, Majami, Madrid, Rim, Vimbldon i US Open.

„Znam da je možda psihološka prednost na mojoj strani jer sam ga dobio u poslednjih šest finala. S druge strane, ovo je nova godina i novi izazov. Situacija je drugačija.“

Ako osvoji Otvoreno Prvenstvo Australije, Nole će biti tek peti teniser u Open eri od 1968. godine koji je osvojio tri Gren Slem turnira u nizu. Prethodno je to pošlo za rukom Lejveru, Samprasu, Federeru i Nadalu. Jedino je Lejver uspeo da osvoji sva četiri Gren Slema u jednoj kalendarskoj godini.

Srećno Nole!

Podeli post