Conga ponovo koban po Đokovića!



I četvrti put uzastopno Novak nije uspeo da pronađe rešenje za igru Žoa Vilfreda Conge.

Francuski teniser plasirao se u finale turnira u Marseju nakon što je savladao prvog favorita rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 7:6 (7:1).

Potpuno zasluženo Conga je odneo pobedu nad vrlo dobrim srpskim teniserom. Tokom celog meča bio je apsolutno nezaustavljiv, sve što je zamislio – ostvario je, a atomski preciznim tenisom onemogućio je Novaku da načini bilo kakav preokret.

Meč je trajao 84 minuta.

U prvih šest gemova uvodnog seta nije bilo brejkova. Prvi je poklekao Novak, dopustivši Congi brejk loptu, koju ovaj realizuje za prednost od 4:3, potom i 5:3. Pri rezultatu 5:4, Francuz je servirao za vođstvo u setovima, kada Novak stiže do tri vezane brejk lopte. Conga sa neverovatna pet servisa uspeva ne samo da se izvuče iz neugodne situacije, već i da dođe do 1:0 u setovima (6:4).

Ravnopravnost je bila glavna karakteristika prve polovine drugog seta. U sedmom gemu, Francuz je imao priliku da načini identični scenario kao u prethodnom, ali Novak spašava dve brejk lopte i dolazi do prednosti od 4:3. U nastavku se igrao gem za gemom, sve do taj-brejka, u kome je dominacija u potpunosti bila na strani Conge, kome ovaj period igre pripada rezultatom 7:1.

“Nisam razočaran jer sam izgubio od igrača koji je bio bolji od mene. Conga je zaista igrao sjajno. On očigledno raspolaže izuzetno snažnim servisom, jakim forhendom, a izuzetno je napredovao u riternu. Povrh svega, Conga je pun samopouzdanja“, ocenio je Đoković.

Prvi reket Srbije bio je impresioniran sjajnim servisima 12. igrača sveta.

“U redu je da pogodi prvi i drugi as, ali da reši set asovima to je već neverovatno“, komentarisao je Đokovih uz osmeh završnicu prvog seta kada je Conga odservirao čak pet asova kod rezultata 0:40 za srpskog tenisera.

Plasman u polufinale turnira Open 13 doneće Novaku bodovni suficit od 70 poena i ček na 25.900 evra.

Sledeća nedelja nosi nove izazove, jer će treći teniser sveta učestvovati na turniru u Dubaiju, koji pripadao seriji ATP World Tour 500. S obzriom da su učešće u Dubaiju otkazali Nadal i Federer, Novak će biti prvi nosilac.

Podeli post