Davidenko prekinuo seriju Novaka u Kini!


Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Masters turnira u Šangaju.

Posle tri časa i dva minuta maratonske borbe, šesti nosilac Nikolaj Davidenko bio je bolji od drugog nosioca Novaka Đokovića rezultatom 1:2, po setovima 6:4, 4:6, 6:7 (1:7).

Koliko su teniseri bili sigurni na svoj servis govori podatak da su tokom celog meča viđena samo dva brejka.

Vrlo čvrsta i stabilna igra bila je odlika tenisera u prvih devet gemova početnog seta. Kada je bilo najpotrebnije, u desetom gemu, Davidenko pravi par nekarakterističnih grešaka, Novak stiže do prvog brejka u meču koji mu je doneo prednost u setovima od 1:0 nakon 6:4 i 56 minuta igre.

Jedan brejk odlučio je pobednika drugog seta. Ovog puta scenario je bio suprotan. Ruski teniser u sedmom gemu koristi greške Novaka, realizuje brejk, koji se sačuvao do samog kraja. Set je završen identičnim rezultatom kao prvi.

Treći set bio je prava drama! Novak je u šestom gemu imao tri vezane šanse da oduzme servis Davidenku, ali je sjajni Rus vezao pet poena i izjednačio na 3:3. Igrao se gem za gemom, svaki je trajao večnost, koja je dobila epilog u taj-brejku. U okviru istog Davidenko pruža najbolji tenis u meču, ostavlja Novaka bez rešenja, i osvaja ga rezultatom 7:1.

Statistika meča: direktni poeni (30:37), neiznuđene greške (39:52), as poeni (5:5).

Za plasman u polufinale Šangaja, Novak će dobiti 360 ATP poena i ček na 152.000 američkih dolara. Time će naš teniser na novoj rang listi, koja će biti objavljena u ponedeljak, imati 560 poena više od Endija Mareja, a samim tim i treće mesto!

Sledeći turnir Nole će igrati od 2. novembra u Bazelu (tarafleks, 1.755.000 evra). Biće to njegov debi u ovom švajcarskom gradu.

Podeli post