Davis Cup: Poraz srpskog dubla, Šveđani smanjili na 2:1


Photo: Getty Images

Nole i Nenad Zimonjić nisu uspeli da donesu Srbiji treću pobedu koja bi im omogućila plasman u polufinale Dejvis kupa već nakon drugog dana takmičenja u Halmštadu.

Švedski dubl Simon Aspelin/Robert Linsted slavio je sa maksimalnih 3:0, po setovima 6:4, 7:6 (7:5), 7:5 posle dva časa i 24 minuta.

Srpska kombinacija nije dobro započela meč, bilo je očigledno da će im biti potrebno vremena da se uigraju, a Šveđani su to iskoristili za brejk u petom gemu prvog seta na servis Zimonjića – 3:2.

Prvih dvanaest gemova drugog seta protekli su bez brejkova. U taj-brejku naši teniseri su vodili sa 4:1 i 5:3, ali su rivali uspeli da preokrenu i dobiju set rezultatom 7:5.

U trećem setu dvanaesti gem odlučio je pobednika, kada Šveđani na servis Novaka dolaze do brejka.

Nedelja će odlučiti polufinalistu Dejvis kupa.

„Očekivao sam od sebe da ću se bolje prilagoditi ritmu prilikom riterna. Jedno od mojih glavnih oružja nije funkcionisalo i zato sam slabo vraćao udarce, a i oni su sjajno servirali. Ipak, ulazimo u treći dan s prednošću od 2:1 što je najvažnije i u nedelju ćemo pokušati da ovaj duel završimo uspešno“, rekao je Novak.

Kako sada stvari stoje, najpre će se od 13 časova sastati Tipsarević i Rideršted, a potom i Troicki i Elesković.

Srbija će u slučaju ukupne pobede igrati protiv Argentine u polufinalu Dejvis kupa od 16. do 18. septembra na svom terenu.

Podeli post