Davis Cup: Povreda jača od Noleta


Photo: Beta

Najbolji srpski teniser i svetski br. 1, Novak Đoković, izašao je na teren trećeg dana polufinala Dejvis kupa uprkos riziku da pogorša povredu.

Nole je želeo da pomogne svom timu, braniocima titule reprezentaciji Srbije, u nastojanju da se po drugi put za redom plasiraju u finale ovog takmičenja.

U prvom meču u nedelju, u dupke punoj Beogradskoj Areni, jedan protiv drugog igrali su Nole, ovogodišnji šampion US Opena, i Huan Martin del Potro, pobednik na Flašing Medouzu iz 2009. godine.

Nije bilo prilika za brejk u prvom setu. Del Potro je u tajbrejku napravio jedan mini brejk više od Noleta i dobio ga rezultatom 7:5.

Argentinac je napravio brejk u drugom gemu drugog seta i poveo sa 3:0 kada je Nole nakon jednog poena pao na zemlju i zbog povrede nije mogao da nastavi meč.

„Verovao sam da ću moći da igram sa 60 odsto kapaciteta, ali to nije bilo moguće jer sam protiv sebe imao Del Potra koji je bio na izuzetno visokom nivou“, rekao je Nole.

„Del Potro se tokom meča oslanjao na servis i moram da priznam da takav servis do sada nisam video. Iako smatram da mi je ritern najjače oružje ovoga puta sam bio nemoćan.“

„Prvi put sam osetio bolove u ledjima na US openu. Kako se turnir približavao kraju bolovi su se pojačavali, tako da sam zbog tih problema titulu osvojio u četiri seta“, objasnio je Novak i dodao da očigledno nije imao dovoljno vremena za oporavak.

U poslednjem duelu ovog vikenda koji je bio bez rezultatskog značaja, Janko Tipsarević je dobio prvi set rezultatom 6:2, kada je Huan Monako predao zbog povrede.

Argentinci su se plasirali u finale gde ih čeka Španija koja je bila bolja od Francuske.

SRBIJA – ARGENTINA 2:3

Stepen ozbiljnosti Novakove povrede tek treba da se utvrdi, očekuju ga detaljni lekarski pregledi posle kojih će se znati koliko je vremena potrebno da se sve sanira.

Šampionu želimo brz oporavak!

Podeli post