Novak Đoković i Miomir Kecmanović nastupiće u singl mečevima u okviru Dejvis kupa između Srbije i Grčke, koji će se održati u Beogradu.

Ovi dueli će se igrati tokom vikenda, 14. i 15. septembra, u hali „Aleksandar Nikolić“, dok je raspored i parove mečeva odredio žreb u petak.

U subotu, prvog dana takmičenja, Kecmanović će se suočiti sa Aristotelisom Tanosom (ATP #713) sa početkom u 15 časova, dok će potom Novak igrati protiv Joanisa Ksilasa (ATP #770).

U nedelju će program početi dubl mečom od 13 časova, u kojima će Hamad Međedović i Đoković igrati protiv para Petros Cicipas i Demetris Azoides.

Nakon toga, Đoković će odmeriti snage sa Tanosom, dok će Kecmanović igrati protiv Ksilasa u drugom singlu.

„Drago mi je što mogu da budem na raspolaganju selekciji i selektoru Viktoru Troickom sa kojim sam osvojio Dejvis Kup, a koji mi je uz zlato na OI i Vimbldon omiljena titula. Tada imate iza klupe pripadnike vašeg tima, to daje vetar u leđa. Format je takav da se sve izmenjalo i nemamo prilike toliko da igramo kod kuće. Poslednji put sam igrao pred našom publikom pre sedam godina u Dejvis kupu, pozivam ih da dođu, možda poslednji put igram ovde“, rekao je Novak.

Ako Srbija pobedi Grčku, plasiraće se u kvalifikacije za finalni turnir Dejvis kupa naredne godine, gde su prošle godine stigli do polufinala. Tada su poraženi od Italije, koja je na kraju osvojila titulu.

Poraz od Grčke bi značio da Srbija ostaje još najmanje godinu dana u Svetskoj grupi I, gde trenutno igraju Litvanija, Indija, Danska, Kazahstan, Švedska, Hrvatska, Poljska, Južna Koreja, Peru, Švajcarska, Egipat, Norveška, Kolumbija…

Fotografija: Profimedia

Podeli post