Dejvis kup: Srbija protiv Uzbekistana u Beogradu!


Reprezentativci Srbije sastaće se sa selekcijom Uzbekistana u borbi za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa, odlučeno je žrebom u Londonu u utorak.

Dobra vest za domaću publiku je to da će se ovaj duel odigrati u Beogradu, od 18. do 20. septembra.

Podsetimo, Srbija će morati da izbori plasman u Svetsku grupu Dejvis kupa za 2010. godinu, jer je u prvom kolu (u martu ove godine) poražena od selekcije Španije rezultatom 4:1.

Uzbekistan u timu nema nijedno zvučno ime sa ATP turneje. Najbolji igrač je Denis Istomin, 91. igrač na svetskoj rang listi, sledeći je Murad Inojatov na 441. mestu, pa Faruk Dustov (638) i Vaja Uzakov (836).

Na rang-listi Međunarodne teniske federacije (ITF) Uzbekistan zauzima 23. mesto, dok je Srbija na 13. poziciji.

Uzbekistanci su u 2009. godini odigrali dva meča. Bili su slobodni u prvom kolu Azijsko-okeanijske zone, u četvrtfinalu su savladali Južnu Koreju (4:1), a u polufinalu Japan (3:2).

Selektor Srbije Bogdan Obradović bio je izuzetno zadovoljan ishodom žreba.

“Odmah nakon žreba čuo sam se savim našim igračima Novakom Đokovićem, Viktorom Troickim, Jankom Tipsarevićem i Nenadom Zimonjićem, kao i sa savetnikom našeg tima Nikolom Pilićem. Svi smo izuzetno zadovoljni žrebom. Uzbekistanci imaju jednog igrača za respekt, Denisa Istomina, dok su ostali, uz svo poštovanje, daleko od svetske klase i naših najboljih igrača.“, rekao je prvo Obradović.

Ostali parovi baraža su:

čile vs. Austrija
Belgija vs. Ukrajina
Brazil vs. Ekvador
Holandija vs. Francuska
Južna Afrika vs. Indija
Švedska vs. Rumunija
Italija vs. Švajcarska

Pobednici duela će se plasirati u Svetsku grupu, dok će poraženi timovi preći u zonska takmičenja.

Podeli post