Dejvis kup: Srpski teniseri doputovali u Split


Photo: Srđan Stevanović

Teniska reprezentacija Srbije u sastavu Novak Đoković (2), Viktor Troicki (44), Janko Tipsarević (47), Nenad Zimonjić (1. na svetu u dublu) i Marko Đoković (1369), doputovala je danas posle podne u Split direktnim letom iz Beograda.

Predstojećeg vikenda (od 9. do 11. jula) naši igrači odigraće četvrtfinalni meč Svetske grupe Dejvis kupa protiv selekcije Hrvatske u Spaladijum Areni.

Za naše rivale nastupiće: Marin čilić (13), Ivan Ljubičić (16), Ivan Dodig (159) i Antonio Veić (171).

Žreb je na programu u četvrtak, 8. jula u 13 časova.

Prvog dana takmičenja (9. jul) igraju se dva singl meča, prvi počinje u 14 časova, drugi odmah po završetku prvog. Drugog dana takmičenja (10. jul) igra se samo dubl meč sa početkom u 15 časova. Trećeg dana takmičenja (11. jul) igraju se dva singl meča, prvi počinje u 12 časova, posle kojeg sledi drugi singl susret.

Novak je optimista pred duel protiv zapadnih suseda.

„S obzirom na kvalitet naše ekipe, logično je da očekujemo pobedu. Naravno, teško je predvideti šta će se tamo događati, jer prednost domaćeg terena mnogo znači. Ali, ponavljam, imamo kvalitet, koji je potvrđivan godinama unazad i možemo da izazovemo bilo koju ekipu na bilo kojoj podlozi u bilo kojoj zemlji. Optimista sam“, rekao je Novak.

„Već smo napravili veliki uspeh plasmanom u četvrtfinale, ali svima nam je cilj da ove godine napravimo nešto veliko za reprezentacju. Imamo velike šanse da prođemo Hrvate, a mislim da možemo skroz do finala. Šteta je što se Srbija i Hrvatska sastaju u četvrtfinalu, budući da svojim kvalitetima zaslužuju finale“, završio je najbolji srpski teniser.

Podeli post