Dejvis kup (Svetska grupa, 1. kolo): Novak i Nedovjesov otvaraju duel

Auto Draft

Danas je u Beogradu održana ceremonija izvlačenja parova za okršaj prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između selekcija Srbije i Kazahstana (4. – 6. mart).

Prvi teniser sveta, Novak Đoković, otvoriće duel u petak od 14 časova protiv Aleksandra Nedovjesova (200). Nakon njega na teren će izaći Viktor Troicki (23), kome će rival biti Mihail Kukuškin (79).

Drugog dana takmičenja, u subotu od 15 časova, odigraće se dubl meč. Protivnici Nenada Zimonjića i Novaka Đokovića biće Aleksandr Nedovjesov i Andrej Golubjev.

U nedelju od 13 časova na programu su preostala dva meča u konkurenciji singlova. Prvi će na teren izaći Novak i Kukuškin, a potom Troicki i Nedovjesov.

Savezni kapiteni imaju pravo na izmenu igrača do jedan sat pre početka meča.

Kapacitet dvorane „Pionir“ je 4.800 mesta, a Srbija će Kazahstan ugostiti na tvrdoj podlozi (RuKortHard Tournament MF).

Teniski savez Srbije danas će otvoriti trening NIS Dejvis kup tima Srbije za javnost u dvorani „Aleksandar Nikolić“ sa početkom u 17 časova. Otvoreni trening u kome će na terenu biti i trenirati i najbolji teniser sveta trajaće 60 minuta (do 18 časova).

Posetioci otvorenog treninga za javnost moraju preuzeti besplatne ulaznice sa biletarnice u dvorani „Aleksandar Nikolić“ danas od 10 časova. Jedna osoba može da uzme maksimalno četiri ulaznice.

Fotografija: Srđan Stevanović

Podeli post