Đoković: Biću spreman za Madrid

Đoković: Biću spreman za Madrid

Naš najbolji teniser Novak Đoković trebalo bi da se vrati na teren do početka Masters turnira u Madridu, koji se igra od 4. do 11. maja. To su pokazali najnoviji pregledi kod lekara, na kojima je ustanovljeno da povreda zgloba desne ruke ipak nije ostavila ozbiljnije posledice. Međutim, kako bi se što pre u potpunosti izlečio i bio spreman na maksimalne napore na ATP turu, Novak će morati da nastavi sa tretmanima oporavka, kao i da se odmara narednih nekoliko dana.

„Srećom, situacija sa rukom je bolja nego što je u prvom trenutku to izgledalo. Dobio sam uveravanje lekara da ću biti spreman za turnir u Madridu, a potom u Rimu i Rolan Garosu, baš kao što je to bilo i planirano. Međutim, sada mi predstoji kraća pauza da bih se potpuno oporavio. Nadam se da ću se što pre vratiti na teren i krenuti sa pripremama za nastavak sezone na šljaci“, rekao je Novak.

Naš teniser je zadobio povredu zgloba uoči turnira u Monte Karlu. Stanje se pogoršalo u četvrtfinalnom meču protiv Španca Giljerma Garsije Lopeza, a još veće bolove Novak je osećao u polufinalu protiv Rodžera Federera.

Desktop kalendar za mesec maj 2014. možete preuzeti ovde.

Fotografija: Getty Images

Podeli post