Đoković bolji od Hasa za plasman u osminu finala Indijen Velsa!


Treći favorit turnira u Indijen Velsu nastavlja siguran hod ka odbrani prošlogodišnje titule.

Nakon pobede nad Argentincem Martinom Argueljom u nedelju, Novak je i Nemca Tomija Hasa „naterao“ da pakuje kofere i preseli se u Majami.

Posle jednog časa i 46 minuta u okviru kojih je Novak pokazao izuzetno visok nivo igre, rezultat je glasio 6:2, 7:6 (7:1).

Početak susreta obeležila je fantastična igra srpskog tenisera koji je u uvodnom gemu odmah došao do brejka, čije je dupliranje usledilo u petom gemu. U narednom na svoj servis Novak prednost uvećava na 5:1. Frustracijama Hasa nije bilo kraja. Iako je uspeo da osvoji naredni gem, to mu nije bilo dovoljno da zaustavi Novakov let ka vođstvu od 1:0.

U drugom setu Novak je u trećem gemu došao do lepe prilike da meč privede kraju. Načinio je brejk, poveo sa 2:1, da bi u narednom Nemac uzvratio istom merom. Has je u nastavku meča zaigrao sigurnije, na obe strane viđene su brejk šanse – ali nerealizovane.

U taj-brejku na terenu je bio samo Novak. Posle dva vezana mini-brejka, bilo je jasno da Has neće imati snage da ovu prednost anulira. Posle prvog poena za 64. igrača sveta, Novak je vezao sedam poena za konačnih 7:1.

- Prvi set je primer kako bi trebalo da igram u nastavku turnira. Has je iskusan teniser, kojeg ne možete da pobedite a da se ne potrudite. Zadovoljan sam što nismo igrali tri seta i mislim da igram sve bolje – poručio je Novak.

Za plasman u četvrtfinale BNP Paribas Open-a, Novak će igrati protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke, koji je spasio dve meč lopte protiv Sema Kvirija (2:6, 7:5, 7:6).

Podeli post