Đoković nakon velike borbe u finalu Halea!


Photo: pmk

Drugi nosilac turnira u Haleu, Novak Đoković plasirao se u finale pobedom nad 136. igračem sveta Belgijancem Olivijeom Rohusom rezultatom 7:6 (9:7), 6:4. Meč je trajao 1 čas i 55 minuta.

Kako je Belgijanac dobro igrao možete videti i u Novakovim izjavama posle meča:
„Bilo je mnogo neuobičajeno dugih razmena i morao sam da radim naporno za svaki poen na meču, naročito na njegov servis. Kao što ste mogli da vidite, Olivije voli da igra na brzim podlogama. Ima odličan osećaj za udarac i jedva da greši sa osnovne linije. Morao sam da serviram dobro i stalno da menjam ritam“.

Nole je spasio brejk loptu na početku meča i odmah uspeo da oduzme servis protivniku. Pri rezultatu 3:0 srpski teniser je imao priliku da poveća vođstvo, ali se Belgijanac odbranio. Rohus je zaigrao bolje, a Nole je napravio nekoliko neiznuđenih grešaka i dozvolio protivniku da vrati brejk u sedmom gemu. četvrti igrač sveta je u desetom gemu imao tri vezane brejk-set lopte ali ih nije iskoristio. Set je odlučen u tajbrejku. Novak je spasio dve set lopte Belgijanca i zatim iskoristio svoju šansu za 7:6 (9:7).

Jedan brejk je bio dovoljan Novaku da okonča drugi set i meč u svoju korist rezultatom 6:4.

Đokovićev rival u finalu biće 41. teniser sveta Nemac Tomi Has. Do sada su se sastali dva puta, Nole je dobio oba meča.

„Na papiru, ja sam favorit. Ali, naravno da ne želim sam sebe da opterećujem činjenicom da sam favorit, naročito zbog toga što je Tomi odigrao nekoliko sjajnih mečeva ovde“, saopštio je ukratko Novak nakon pobede nad Rohusom u polufinalu Halea.

Biće to pokušaj Novaka da osvoji četrnaestu titulu u karijeri i treću ove sezone. Meč je na rasporedu u nedelju u 13.15h, a direktan prenos je na Sport klubu.

Podeli post