Đoković novim preokretom do finala Dubaija!



Drugi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale ATP 500 turnira u Dubaiju pobedom nad Kipraninom Markosom Bagdatisom posle još jednog fantastičnog preokreta, trećeg ove nedelje. Branilac titule je slavio u tri seta, rezultatom 6:7(2:7), 6:3, 6:4, meč je trajao 2 sata i 55 minuta.

Bio je ovo neobičan meč prepun uspona i padova, brejkova, preokreta…

Od 2:2 u prvom setu viđena su četiri brejka u nizu. Novak je oba puta prvi oduzeo servis Bagdatisu, ali se Kipranin vraćao u igru. Uvodni set je odlučen u taj-brejku, 37.igrač sveta je bio uspešniji. Usledila su dva mini brejka za 7:2 i vođstvo sa 1:0 nakon 72 minuta velike borbe.

Đoković je spasio tri brejk lopte u prvom gemu drugog seta. Ponovo se našao u minusu u trećem gemu. Ovoga puta Markus je imao tri vezane šanse za brejk, ali je Novak došao do izjednačenja. Kipranin je stigao i do četvrte brejk prilike koju koristi da povede sa 2:1. Najbolji srpski teniser odmah uzvraća i poravnava rezultat na 2:2. Spasio je Beograđanin još četiri brejk lopte u petom i sedmom gemu, zatim pravi odlučujući brejk i uspešno privodi set kraju (6:3).

Brejk u trećem gemu završnog seta bio je dovoljan Đokoviću za 6:4 i veliku pobedu koja znači i plasman u drugo uzastopno finale na ‘Barclays Dubai Tennis Championships’ turniru.

“Bila je ovo još jedna neverovatna borba. Gledaoci su mogli da vide moju frustraciju u pojedinim delovima meča, bacao sam reket, vikao… Jednostavno, nisam imao prave udarce u pravo vreme. Ne želite da znate šta mi je sve prolazilo kroz glavu“, rekao je Đoković posle susreta.

Finale je na programu u subotu u 16.00h po srednjeevropskom vremenu (Sport klub uživo). Novak će reket ukrstiti sa sedmim nosiocem Mihailom Južnjim u pokušaju da prvi put u karijeri odbrani titulu. Rus je u polufinalu bio bolji od Austrijanca Jirgena Melcera 7:5, 7:6 (7:4).

“Motivisan sam da osvojim još jednu titulu i da mu se revanširam za poraz u polufinalu Roterdama“, izjavio je srpski teniser.

Đoković i Južnji sastali su se šest puta do sada, oba igrača imaju po tri pobede.

Podeli post