Đoković vs. Federer u 20.45h (po našem vremenu)!


Novak Đoković protiv Rodžera Federera u polufinalu Otvorenog prvenstva Amerike. Meč za slavu, prestiž, ali i šansa za Đokovića da stavi tačku na lošu karmu koja ga prati u njujorškim duelima sa Federerom. Meč počinje oko 20.45 časova.

Novak Đoković i Rodžer Federer su šampionskoj formi pred polufinale Otvorenog prvenstva SAD. Nole, po jakom vetru, oduvao Gaela Monfisa. Jednaka sudbina zadesila Robina Soderlinga protiv Fedeksa. U prethodne tri godine, Federer je bio bolji. Novak želi da okonča dominaciju Švajcarca.

“Novak, očigledno, očekuje ovde veliki prodor, pa će meč biti težak“, rekao je Federer, koji u prvih pet mečeva u Kvinsu nije izgubio ni jedan set. „Igrali smo u Torontu i imao sam sreću da dobijem taj meč“.

“Ali, ovde igra sjajno posle problema u prvom kolu. On je veliki igrač“, rekao je Federer.

Meč, koji počinje oko 20.45 po srednjeevropskom vremenu, četvrti je sudar ove dvojice tenisera na poslednja četiri Otvorena prvenstva SAD. Federer je dobio tri prethodna meča – 2007. godine u finalu i naredne dve u polufinalu ovog turnira.

Đoković je, pošto je na otvaranju na jedvite jade dobio Viktora Troickog, osvojio čak 14 setova za redom, pa se teniski stručnjaci teško odlučuju da bilo kom od ove dvojice asova da odlučujuću prednost pred polufinale.

“Ne želim da razmišljam o porazima u prethodne tri godine. U ovom trenutku osećam se odlično na terenu i nadam se da ću tako i nastaviti“, rekao je Đoković, koji suštinski, predstavlja jedinu prepreku „finalu iz snova“ kome se nadaju Njujorčani, pošto je Rafa Nadal apsolutni favorit drugog polufinalnog meča, koji igra protiv Mihaila Južnog.

Veliki teniski mag Nik Bolitijeri bio je pun reči hvale za Novakovu igru, navodeći da će srpski teniser morati češće da izlazi na mrežu ukoliko želi da pobedi Federera, koji je, takođe, u velikoj formi.

“Ne može ga pobediti igrajući samo sa osnovne linije… Mora da proba da neke stvari uradi drugačije. Obožavam Novaka ali je mislim da je Federer favorit u ovom meču. Nema, međutim, razloga da Đoković brine o tome“, rekao je Bolitijeri televizijskoj mreži Si-Bi-Es.

RTS

Podeli post