Đoković vs. Nadal: Epizoda 17!


Dve nedelje nakon što je odigrana istorijska šesnaesta, na redu je 17. epozoda serije večitih rivala „belog sporta“.

Dva trenutno najbolja tenisera na šljaci, nastavljaju da pružaju životne partije na ovoj podlozi, i već polako postaju glavni akteri nedeljnih finala.

U završnom meču Monte Karla, 19. aprila pokazali su nam sve čari tenisa, ostavljali nas bez daha iz poena u poen, ali nažalost samo je jedan mogao da dobije tu potpuno izjednačenu bitku. Bio je to neprikosnoveni „šljakaš“ Rafael Nadal, kome su pripala poslednja tri duela protiv srpskog tenisera.

Trenutan saldo je 12:4 u korist Španca, ali kako Novak igra turnire na šljaci ove godine, u nedelju bi konačno mogao da dođe do velike pobede pred dolazak u prestonicu Srbije kao šampion večnog grada na „svoj“ ATP turnir, prvi u Srbiji ikada – „Serbia Open“.

O njima dvojici se gotovo sve zna, ali da rezimiramo najvažnije:



A, šta pred sutranji duel kažu rimski finalisti…

„Nema šta da se kaže o Rafi. Na šljaci je uvek apsolutni favorit. U Monte Karlu sam osvojio set. Znam da da protiv njega moram svaki poen da igram maksimalno i da čekam svoju šansu“, izjavio je Novak po završetku meča sa Federerom.

„U nedelju me čeka jedan izuzetno težak meč. Pobediću ukoliko budem igrao sa 100% svog kapaciteta. Najvažnije je da ne grešim mnogo. Novak će igrati maksimalno agresivno, jer je to njegov stil igre. Pokušaću da učinim isto, naročito kada je u pitanju moj forhend. Ako mi ne bude pošlo za rukom, biće jako teško jer će me on konstantno napadati, i zato je protiv Novaka uvek potrebno dati svoj maksimum“, rekao je Rafa na konferenciji za štampu nakon pobede nad Fernandom Gonzalesom.

I naravno, nije potrebno da Vam ponovimo da sutra od 16 časova budete uz svoje male ekrane, jer Nole i Rafa obećavaju još jedan praznik za oči!

Podeli post