Italija i Australija sastaće se u Finalu Dejvis Kupa u Malagi.

Italija je slavila ukupnu pobedu nad timom Srbije (2:1) posle dva singl meča i dubla.

Miomir Kecmanović je pobedio Musetija (6:7, 6:2, 6:1) u prvom meču dana i tako doveo Srbiju na korak do finala takmičenja.

Priliku da je i odvede u finale imao je najbolji teniser sveta Novak Đoković, međutim Janik Siner to nije dozvolio. Italijan je slavio rezultatom 6:2, 2:6, 7:5.

Novak je posle izgubljenog prvog seta podigao nivo igre i uzvratio istom merom. Sa dva brejka, u četvrtom i osmom gemu, izjednačio je rezultat duela.

Meč je odlučen u trećem setu u kojem je viđena velika borba do samog kraja. U 10.gemu, pri vođstvu od 5:4, Novak je imao tri vezane brejk/meč lopte na servis rivala, ali nije uspeo da ih realizuje.

Sinner je odlučujući brejk napravio u 11.gemu i potvrdio ga za pobedu i izjednačenje.

Usledio je odlučujući duel dublova u kojem su se sastali sa jedne strane Novak Đoković i Miomir Kecmanović, sa druge strane Janik Siner i Lorenco Sonego.

Italijani su poveli sa 1:0 u setovima brejkom u šestom gemu. Ranu prednost su stekli i u drugom setu, ali su Novak i Miomir odmah uzvratili za izjednačenje. Srpski tim je imao četiri brejk lopte u šestom gemu, ali nisu uspeli da ih iskoriste. Kako to inače biva, kazna je usledila. U narednom gemu, Siner i Sonego su stvorili dve brejk lopte. Šansu su iskoristili i tri gema kasnije priveli su meč kraju za konačnih 6:3, 6:4.

Fotografija: Profimedia

Podeli post