Duel prijatelja pripao Tipsareviću, Nole bez polufinala Londona


Photo: Getty Images

Najbolji teniser sveta neće igrati u polufinalu završnog turnira u Londonu.

U svom poslednjem meču u okviru grupe A, Nole je posle tri odigrana seta izgubio od zemljaka Janka Tipsarevića, devetog nosioca, rezultatom 6:3, 3:6, 3:6.

Kvalitetan prvi set Novaka. Prvi brejk dogodio se u četvrtom gemu, kada je prvi nosilac po prvi put u susretu slomio otpor Janka i poveo sa 3:1. Nakon što je u sledećem gemu povećao prednost na 4:1, Novak je do kraja prvog perioda igre održavao stečenu razliku od tri gema.

Janko je svojim servisom otvorio drugi set. Posle gema koji je trajao duže od 10 minuta, nakon nekoliko izjednačenja, Tipsarević je uspeo da povede sa 1:0. U šestom gemu drugi reket Srbije dolazi do brejka i vođstva od 4:2. Novak je uzvratio u narednom na isti način, da bi potom Janko novim brejkom obezbedio izjednačenje u setovima.

U odlučujući set sigurnije je ušao Tipsarević. Na samom startu oduzeo je servis Novaku, isto učinio u poslednjem gemu za svoju prvu pobedu u karijeri na Masters kupu posle dva časa i 8 minuta igre.

„Nedostaju mi svežina, glad za pobedama i pružanje maksimuma na terenu. Trenutno nisam u mogućnosti da to uradim. Izgubio sam meč, koji sam mislio da ću dobiti. Biću srećan i ukoliko je ovo moje poslednje pojavljivanje na Masters kupu, jer u poređenju sa porazom od Ferera, mislim da sam sada igrao malo bolje“, rekao je Novak posle meča i dodao: „Imam neverovatnu sezonu iza sebe, koju ništa ne može da upropasti. Uvek ću se sećati ove godine kao najbolje u mom životu.“

Ovo je prva pobeda Janka nad Novakom u njihova četiri do sada odigrana međusobna duela.

S obzirom da je u poslednjem meču grupe A Tomaš Berdih napravio veliki preokret i savladao Davida Ferera rezultatom 2:1, Novak je zauzeo treće mesto u grupi i neće igrati u polufinalu, tako da ide na zasluženi odmor posle fantastične sezone.

Prema tome, parovi polufinala su sledeći:

Tomaš Berdih (češka) vs. Žo-Vilfrid Conga (Francuska)
Rodžer Federer (Švajcarska) vs. David Ferrer (Španija)

Konačno stanje u grupama nakon 12 odigranih mečeva je sledeće:

Grupa A

1. Tomaš Berdih (češka) 2-1 (5-4)
2. David Ferrer (Španija) 2-1 (5-2)
3. Novak Đoković (Srbija) 1-2 (3-5)
4. Janko Tipsarević (Srbija) 1-1 (3-3)

Grupa B

1. Rodžer Federer (Švajcarska) 3-0 (6-2)
2. Žo-Vilfrid Conga (Francuska) 2-1 (5-3)
3. Rafael Nadal (Španija) 1-2 (3-5)
4. Mardi Fiš (SAD) 0-3 (2-6)

Podeli post