Fantastični Nole doneo Srbiji pobedu za 1:1 nakon prvog dana!


U drugom meču prvog dana finala Dejvis kupa u Beogradu, Novak je posle sjajne igre savladao Žila Simona i tako poravnao rezultat u duelu između Srbije i Francuske na 1:1.

Nakon dva časa i 18 minuta rezultat je bio ubedljiv – 6:3, 6:1, 7:5.

Prvi set: Do sedmog gema teniseri su bili ravnopravni. U nastavku potpuna domanacija trećeg tenisera sveta uz dva brejka za odlazak na pauzu sa 6:3.

Drugi set: Još sigurniji Novak. Ponovo dva puta oduzima servis 42. igraču ATP liste za 6:1. Broj poena govori sve: 24 za Noleta, poražavajućih 7 za Francuza.

Treći set: Završiti započeto. Otpor Simona Novak lomi u trećem gemu. Na 5:4 Nole je servirao za meč, no Francuz vraća brejk i izjednačuje na 5:5. U narednom gemu Novak pravi novi brejk, šesti danas i na svoj servis stavlja tačku.

Statistika: as poeni (12-5), duple servis greške (1-3), direktni poeni (62-22), neiznuđene greške (36-26).

„Ovo je finale Dejvis kupa, pa rezultat i nije tako važan. Nije bitno ni sa kim igrate, jer svaki poen u svakom meču tokom ova tri dana mora da se odigra maksimalno. Odigrao sam fenomenalno, samo sam imao neke poteškoće u poslednja tri gema, imao sam nekoliko neiznuđenih grešaka, nešto slabiji servis, ali je najbitnije što smo osvojili taj prvi poen. Sada idemo na dubl“, rekao je Novak nakon meča.



U uvodnom meču, Janko Tipsarević poražen je identičnim rezultatom od 0:3 od Gaela Monfisa (1:6, 6:7, 0:6).

Drugog dana takmičenja, u subotu od 15 časova, na programu je meč u konkurenciji parova. Kako sada stvari stoje Srbe će predvoditi Nenad Zimonjić i Viktor Troicki, dok će boje Francuske braniti Mikael Lodra i Arno Klemon. Selektori zadržavaju pravu na izmenu igrača do jedan čas pre početka meča.

„Važno je ako u nedelju uđemo sa prednošću od 2:1. Daćemo sve od sebe da bodrimo Zikija i Viktora, uz ovu fantastičnu podršku. Publika je dostojanstvena ovakvog događaja i zna da pruži podršku kada je najpotrebnija, a nadam se da će ostati ovako puna do nedelje uveče. Imamo jedinstvenu priliku da uzmemo „salataru“ jer ko zna akda ćemo opet doći u ovakvu situaciju“, završio je Novak.

Nedelja je rezervisana za dva preostala singla.

Podeli post