Fantastični Novak doneo Srbiji plasman u polufinale Dejvis kupa!


Photo: Srđan Stevanović

Novak Đoković doneo je Srbiji istorijski plasman u polufinale Svetske grupe Dejvis kupa.

Odlučujući, treći poen za Srbiju protiv Hrvatske u polupraznoj Spaladijum Areni u Splitu, Novak je obezbedio ubedljivim trijumfom nad 13. igračem ATP liste, Marinom čilićem rezultatom 6:3, 6:3, 6:2. Ovo je ujedno i peta pobeda Novaka nad čilićem u isto toliko međusobnih duela.

U prvom setu Novak je dominantnom igrom došao do dva brejka i sjajne prednosti od 5:0 nakon samo 22 minuta. Hrvatski teniser delovao je više nego umorno, što je sigurno posledica igranja juče u dublu, ali to ne umanjuje odličnu partiju Novaka na startu. Tada je publika odigrala bitnu ulogu u prvom setu smetajući Novaku prilikom servisa. Konstatna, nekulturna zviždanja i dobacivanja omela su srpskog tenisera i vratila čilića u meč koji vezuje dva gema za 5:2. Posle novog gema za čilića, Novak je uvideo da mora pod hitno da se trgne i ignoriše publiku, te je u narednom gemu imao šestu set loptu koju je iskoristio za 1:0 posle 45 minuta igre.

Slična situacija dogodila se u drugom setu. Novak je opet demonstrirao nadmoć, stigao do dva brejka i prednosti od 5:1. Hrvatski teniser je anulirao jedan, no u devetom gemu Đoković bez izgubljneog poena pravi i peti brejk u meču i dolazi do prednosti od 2:0 nakon identičnog rezultata.

Treći set bio je znatno uzbudljiviji nego prethodna dva. Viđeno je ukupno četiri brejka, od kojih je Novak načinio tri. Posle dva časa i 23 minuta igre gem, set i meč – Novak Đoković, SRBIJA!



Odlična vest za ljubitelje tenisa u Srbiji! U polufinalu Svetske grupe Dejvis kupa, naša reprezentacija će u Beogradskoj Areni ugostiti selekciju češke od 17. do 19. septembra.

česi su plasman među četiri najbolje ekipe u 2010. godini obezbedili još juče, pobedom od 3:0 nad selekcijom čilea.

Uspeh u Splitu otvorio je širom vrata uspehu srpske reprezentacije u Dejvis kupu, posebno pošto je Francuska, po prvi put od 1923. godine, izbacila vladajućeg šampiona Španiju.

U poslednjem, petom meču u Splitu koji neće imati takmičarski značaj, sastaće se Janko Tipsarević i Antonio Veić.

Svi rezultati:

SRBIJA vs. HRVATSKA 4:1

Novak Đoković (SRB) – Ivan Ljubičić (CRO) 7:6 (7:3) 6:4 6:1
Marin čilić (CRO) – Viktor Troicki (SRB) 6:4 7:5 6:2
N. Zimonjić/J. Tipsarević (SRB) – M. čilić/I. Dodig (CRO) 6:3 6:2 6:4
Novak Đoković (SRB) – Marin čilić (CRO) 6:3 6:3 6:2
Janko Tipsarević (SRB) – Antonio Veić (CRO) 6:2 7:6 (7:5)

Podeli post