Fantastični Zimonjić i Troicki smanjili prednost Argentine na 1:2!


Photo: AP

Nenad Zimonjić i Viktor Troicki doneli su Srbiji prvu pobedu u okviru polufinala Dejvis kupa u Beogradu, čime su smanjili vođstvo Argentinaca stečeno prvog dana takmičenja na 1:2.

Srpska kombinacija savladala je maksimalnim rezultatom nakon dva časa i devet minuta igre Huana Ignjacija čelu i Huana Monaka – 7:6 (7:4), 6:4, 6:2.

Sjajna atmosfera i veoma raspoložena publika u Beogradskoj areni vodili su naše tenisere do izuzetno značajnog trijumfa, koji je Srbiju održao u igri za finale pred dan odluke.

Tokom prvih 45 minuta nije bilo brejkova. U taj-brejku naš tim je poveo sa 3:0 uz dva servisa, no Argentinci su uspeli da se vrate i povedu sa 4:3. Deseti poen Zimonjića bio je nedostižan za rivale, 6:4. Viktor i Ziki su i sledeći poen rešili u svoju korist pa je Srbija načinila prvi korak ka ostanku u polufinalu – 7:6 (7:4).

U drugom setu Argentinci su prvi došli do brejka i vođstva od velikih 4:1. Fantastični srpski tandem vezao je narednih pet gemova i poveo sa 2:0 u setovima nakon 6:4.

Srpski dubl je nastavio seriju brejkova na startu trećeg seta i ekspresno je stigao do 2:0, a do kraja susreta još jednom su oduzeli servis protivniku za sigurnu pobedu posle nešto više od dva sata igre – 6:2.

Sutrašnji program, dva preostala singla, startovaće u 14 časova. Kako sada stvari stoje Del Potrov rival biće Nole ili Viktor Trociki. Posle toga ne teren će izaći Janko Tipsarević i David Nalbandijan.

Za plasman u finale našem timu neophodne su obe pobede.

Podeli post