Federer sprečio Noleta da ga još jednom sruši u Bazelu!



Nole nije uspeo da osvoji drugu uzastopnu titulu na teniskom turniru u Bazelu.

U reprizi prošlogodišnjem finala, dogodio se obrnuti scenario. Švajcarac Rodžer Federer revanširao se Novaku za poraz od pre 12 meseci.

Posle 1 časa i 54 minuta borbe na centralnom terenu teniske hale „St. Jakobshal“ rezultat u korist prvog nosioca glasio je 6:4, 3:6, 6:1.

Novak tako nije uspeo da osvoji 19. titulu u karijeri, treću u tekućoj sezoni. Nakon osamnaestog susreta sa Švajcarcem, Federer drži prednost od 12-6.

Na novom rang listi koja će biti objavljena 8. novembra, Nole će izgubiti 200 poena, što ga neće ugroziti na trećem mestu ATP liste.

„Imao sam dobru nedelju. Jedino što nije bilo dobro danas je treći set. Izgubio sam koncentraciju i odjednom je bilo 5:1 za njega. Posle toga nije bilo povratka. Želeo bih da čestitam Rodžeru, danas je bio bolji,“ rekao je Nole posle meča.

Novak se suočio sa dve brejk lopte u prvom gemu meča ali se uspešno odbranio i poveo sa 1:0. Imao je dve prilike da oduzme servis Federeru već u narednom gemu ali je Švajcarac izjednačio rezultat. Prvi nosilac je napravio brejk u trećem gemu i zatim potvrdio brejk za 3:1. Nole je imao šansu da se vrati u set , ali nije iskoristio brejk loptu u desetom gemu i Federer je poveo sa 1:0 u setovima posle 49 minuta igre.

Đoković je napravio brejk u drugom gemu drugog seta i ubrzo poveo sa 3:0. Prvu set loptu na servis Rodžera Novak nije iskoristio, ali jeste na svoj servis, nakon što je spasio jednu brejk loptu, i doveo meč u egal.

Treći set je protekao u znaku Federera. Napravio je dva brejka, u četvrtom i šestom gemu, i uspešno odservirao za 6:1 i četvrti trijumf na turniru u svom rodnom gradu.

Statistika meča: as poeni (4-6), duple servis greške (2-4), direktni poeni (37-45), neiznuđene greške (25-21), ukupno osvojenih poena (79-87).

Nema pauze za Novaka. Već sutra startuje poslednji Masters turnir u 2010. godini, „BNP Paribas Masters“ u Parizu, na kome Nole brani titulu osvojenu prošle godine (pobeda u finalu na Gaelom Monfisom).

Kao drugi nosilac, Novak će biti slobodan u prvom kolu, dok u drugom kolu ide na boljeg iz susreta između Amerikanca Sema Kverija i Argentinca Huana Monaka.

Naš teniser putuje u prestonicu Francuske u ponedeljak.

Podeli post