Federer zaustavio Novaka u polufinalu Dubaija

Federer zaustavio Novaka u polufinalu Dubaija

Novak nije uspeo da se plasira u finale ATP turnira u Dubaiju i dođe na samo korak od odbrane titule u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Bolji od srpskog tenisera u polufinalu „Dubai Duty Free Tennis Championships“-a bio je četvrti nosilac, Švajcarac Rodžer Federer posle tri dramatična i uzbudljiva seta – 6:3, 3:6, 2:6.

Novak je bolje startovao njihov 32. po redu međusobni duel. Već u drugom gemu drugi teniser sveta je sjajnom igrom stvorio dragocenu zalihu od jednog brejka, da bi zahvaljujući istom posle 35 minuta došao do vođstva u setovima. Prevagu u ovom periodu igre donela je uspešnija realizacija prvog i drugog servisa Novaka.

Situacija u drugom setu išla je na ruku Federeru, koji je nakon kratke pauze zbog kiše u šestom gemu oduzeo servis Novaku i poveo sa 4:2. Tri gema kasnije, Švajcarac je identičnim rezultatom stigao do izjednačenja nakon 37 minuta. Iako izjednačeni po broju direktnih poena i neiznuđenih grešaka, sada je Federer imao bolju realizaciju prvog servisa.

Federer je nastavio da dominira u trećem setu, dva puta uzme brejk Novaku i dođe do sedamnaeste pobede nad našim teniserom u karijeri.

Susret je trajao jedan čas i 50 minuta, a Švajcarac je prvi put u karijeri uspeo da dobije Novaka a da je pritom izgubio prvi set.

„Iako sam osećao da sam bolji i da sam u prvih sat igre imao kontrolu meča, to nije bilo dovoljno. U tenisu nekoliko poena mogu da odluče pobednika i tako je i bilo. Sve se promenilo. Čestitke Rodžeru što je uspeo da se vrati u meč. Zaslužio je pobedu“, izjavio  je Novak.

Statistika: as poeni (5-7), dvostruke servis greške (2-0), direktni poeni (24-26), neiznuđene greške (23-20).

Nakon učešća u Dubaiju pred Novakom su prvi Masters turniri u 2014. godini – „BNP Paribas Open“ u Indijen Velsu (SAD) i „Sony Open Tennis“ u Majamiju (SAD).

06.03. BNP Paribas Open (Indijan Vels, SAD)
Kategorija: ATP 1000
Podloga: tvrda
Nole u Indijan Velsu 2013: polufinale
Brani poena: 360

19.03. Sony Open Tennis (Majami, SAD)
Kategorija: ATP 1000
Podloga: tvrda
Nole u Majamiju 2013: četvrto kolo
Brani poena: 90

Fotografija: AFP/Getty Images

Podeli post