Fenomenalan start Noleta u Londonu!

Velika pobeda Noleta na startu Barclays ATP World Tour finala!

U svom prvom meču Round Robin faze u okviru grupe A najbolji teniser sveta savladao je sedmog nosioca, Žoa-Vilfrida Congu maksimalnim rezultatom, po setovima 7:6 (7:4), 6:3.

Okršaj između Srbina i Francuza u glamuroznoj O2 areni u Londonu trajao je jedan čas i 40 minuta.

Nakon petog susreta protiv Conge u 2012. godini Novak je i dalje superioran, 5-0.

Tokom prvog seta Novak nije uspeo da ugrozi servis rivala i približi se brejku. Sa druge strane, sjajno je reagovao kada je Conga dolazio u prilike da mu oduzme servis (jednom u prvom gemu i dva puta u jedanaestom). Novak je bolje ušao u taj-brejk, odmah načinio mini brejk, koji mu je posle 66 minuta igre doneo vođstvo u setovima, 7:6 (7:4).

U početnom gemu drugog seta Nole koristi drugu šansu i pravi prvi brejk nad Francuzom. Bila je to idealna situacija za Srbina da kontrolu uzme u svoje ruke, što je i učinio. Novim brejkom, u devetom gemu, prvi nosilac je osigurao prvu pobedu u Londonu koja mu je donela 200 ATP poena.

„Prvi set mogao je otići u drugom pravcu“, rekao je Novak. „Conga je igrao za nijansu bolje u ovom periodu igre. Suočavao sam se sa brejk loptama na svoj servis, a meni se nije ukalaza nijedna na njegov. Servirao sam dobro i ostao psihološki jak do kraja.“

“The opening set obviously could have gone either way,“ said Djokovic. „To be quite honest, he was the better player throughout the first set. I faced many break points, and I didn’t have any in the opening set. I managed to serve well, play well, stay mentally tough, and tried to fight my way through.“

Drugi meč u okviru grupe A na završnom turniru Novak će odigrati u sredu. Rival će mu biti Endi Marej (Velika Britanija).

Biće to 17. susret dvojice prijatelja. Trenutno vodi Novak 9-7. Ove godine sastajali su se šest puta uz nerešen score, 3-3.

Poslednji duel odigrali su u finalu Šangaja gde je trijumfovao Nole posle velike borbe – 5:7, 7:6, 6:3.

„Meč protiv Mareja u sredu biće veliki izazov za mene. On je ostvario puno uspeha u Londonu pred svojom publikom. Znamo se odlično i siguran sam da ćemo odigrati još jedan sjajan meč“, rekao je Novak o svom sledećem rivalu.

Fotografija: Getty Images

Podeli post