Fenomenalan start Novaka u Melburnu

Auto Draft

Najbolji srpski teniser uspešno se izborio sa prvim izazovom na putu ka odbrani titule na Australijen Openu.

Novak je u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije bez izgubljenog seta savladao neugodnog Španca Fernanda Verdaska (ATP #40) rezultatom 6:1, 7:6 (7:4), 6:2, posle dva časa i 20 minuta igre u Rod Lejver areni.

Furiozan početak meča šestostrukog šampiona prvog gren slema sezone. Sa dva brejka Novak je ekspresno došao do vođstva od 5:0. Po jedan gem u nastavku pripao je obojici tenisera, tako da je drugi nosilac posle 31 minuta otišao na pauzu sa prednošću od 6:1.

Prva neizvesnost u meču dogodila se u drugom gemu drugog seta kada su teniseri ušli u seriju brejkova. Po dva sa obe strane, da bi Novak u šestom gemu zaustavio ovaj ritam i izjednačio na 3:3. Iako je pri rezultatu 5:5 imao tri vezane brejk šanse da povede sa 6:5 i servira za set, Novak je do istog došao tek nakon taj-brejka (7:4). Drugi period igre je trajao 71 minuta.

Rutinska igra Novaka u trećem setu, dva brejka (u drugom i osmom gemu) za konačnih i sigurnih 3:0.

„Zadovoljan sam kako sam započeo turnir. Meč je bio veoma zanimljiv, izgubio sam nekoliko gemova na svoj servis. Verdasko je dobro servirao, udarao lopticu snažno i bio je dobar na mreži. Moram da budem zadovoljan igrom, posebno u trećem setu. Ovde se osećam kao kod kuće. Imam toliko lepih uspomena. Svaki put kada dođem u Melburn ožive mi sećanja“, izjavio je Novak.

Statistika: as poeni (2-5), dvostruke servis greške (2-5), direktni poeni (24-27), neiznuđene greške (34-56), broj osvojenih poena (115-85).

Rival drugog nosioca u drugom kolu Australijen Opena u četvrtak biće Denis Istomin (Uzbekistan, vajld karta) koji je rezultatom 3:1 iz daljeg toka takmičenja izbacio Ivana Dodiga (Hrvatska).

Novak protiv Istomina ima stopostotan učinak, 5-0.

Fotografija: Getty Images

Podeli post