Fenomenalni Nole srušio Vavrinku za polufinale Pariza protiv Federera!

Fenomenalni Nole srušio Vavrinku i plasirao se u polufinale Pariza!

Šampion pariskog Mastersa iz 2009. godine igraće u subotu svoje drugo polufinale na „BNP Paribas Open“-u.

Novak, drugi nosilac u Parizu, odneo je 14. pobedu u karijeri nad Stanislasom Vavrinkom (8. na ATP listi) u okviru prvog četvrtfinalnog duela u Bersiju – 6:1, 6:4.

Meč je trajao jedan čas i 21 minuta.

Kakav prvi set! Obojica tenisera pokazali su još jednom da su majstori za spektakl i neverovatan tenis. Novak, prepun samopouzdanja, nesumnjivo je odigrao najbolji set na turniru u Parizu. Već u drugom gemu oduzeo je Vavrinki servis, a neposredno u sledećem spasio dve brejk lopte, koje su mu dale novi „vetar u leđa“ da u šestom gemu dođe do novog brejka. Nakon samo 28 minuta srpski teniser osvaja prvi set ubedljivim rezultatom – 6:1.

Početak drugog seta bio je prilično napet, a samo drugi gem trajao je oko 11 minuta tokom kojih je Novak spasio tri brejk lopte. Prelomni trenutak bio je sedmi gem, kada je Novak došao do novog brejka koji mu je praktično obezbedio plasman među četiri najbolja u glavnom gradu Francuske.

„Veoma sam zadovoljan jakim intezitetom od samog početka. Trudio sam se da budem što agresivniji. Ako izuzmemo servis koji je varirao, mislim da sam odigrao odličan meč“, izjavio je Novak posle meča.

Statistika susreta: as poeni (2-3), dvostruke servis greške (0-2), direktni poeni (21-15), neiznuđene greške (17-24).

U polufinalu Pariza Nole će u subotu od 14:30h igrati protiv još jednog Švajcarca, petog nosioca Rodžera Federera, koje je posle tri odigrana seta savladao Huana Martina del Potra (Argentina).

Nakon 29 duela protiv Federera H2H je 16-13 u korist Švajcarca. Biće ovo njihov prvi susret u 2013. godini.

Da podsetimo, Novak u Parizu brani drugo kolo iz 2012. godine, tako da je plasmanom u polufinale obezbedio novih 350 poena. Finale donosi dodatnih 240.

Fotografija: Getty Images

Podeli post