Fenomenalni Nole u polufinalu Rolan Garosa!

Auto Draft

Četvrtu godinu u nizu Novak će igrati u polufinalu drugog Gren Slema sezone.

Pobedom u četvrtfinalu nad Milošem Raonićem (8) rezultatom 3:0, po setovima 7:5, 7:6 (7:5), 6:4 Nole je ponovio prošlogodišnji rezultat u prestonici Francuske i odbranio svih 720 ATP poena.

Susret na centralnom terenu teniskog kompleksa na Rolan Garosu trajao je dva časa i 22 minuta tokom kojih je Novak opravdao ulogu favorita, pokazavši fizičku i psihološku superiornost.

U sedmom gemu prvog seta Novak je spasio brejk loptu, da bi tri gema kasnije jednu propustio. U dvanaestom gemu Raonić je posle 30-0 načinio dve dvostruke servis greške i omogućio Novaku da u nastavku sa dva odlična poena dođe do brejka i povede u setovima, 7:5.

Nije bilo brejkova tokom drugog perioda igre. U sedmom i osmom poenu taj-brejka teniseri su razmenili po jedan mini brejk. Nešto kasnije Novak je osvojio novi poen na servis protivnika i time obezbedio vođstvo od 2:0 posle 7:6 (7:5).

Na fantastičan način Novak je ušao u treći set. Dva puta je oduzeo servis kanadskom teniseru i poveo sa 4:0. U trenutku kada je vodio sa 5:2 Novak je dozvolio Raoniću da dođe do prvog brejka u meču i smanji rezultat na 5:4. Ipak, Srbin u sledećem gemu nije dozvolio iznenađenje i vrata polufinala bila su mu širom otvorena.

„Nije bilo lako ostati koncentrisan tokom dašanjeg meča. Servirao je jako dobro, vrlo je teško bilo predvideti njegove udarce. I pored toga što je uspeo da se održi u razmenama udaraca, sačuvao sam svoju stabilnost, ostao mentalno jak i to je bilo najvažnije. Zadovoljan sam svojom igrom, jedva čekam polufinale“, rekao je Novak posle meča.

Statistika: as poeni (4-21), dvostruke servis greške (1-4), direktni poeni (37-49), neiznuđene greške (19-40), broj osvojenih poena (114-98).

U polufinalu Rolan Garosa Novak će u petak igrati protiv 18. nosioca, Letonca Ernestsa Gulbisa, koji je iz daljeg toka takmičenja izbacio Čeha Tomaša Berdiha rezultatom 6:3, 6:2, 6:4.

„Gulbis je odličan teniser. Igra svoj najbolji tenis trenutno, pobedio je Federera i Berdiha ovde, što je impresivno. Biće veoma teško u petak“, zaključio je drugi nosilac.

Srpski teniser se pet puta do sada sastajao sa 25-godišnjim Gulbisom i dobio četiri meča. Prošlo je više od tri godine otkad su odigrali poslednji meč. Bilo je to u trećem kolu Mastersa u Indijen Velsu 2011. godine kada je trijumfovao Novak (6:0, 6:1).

Fotografija: AP

Podeli post