Furiozan start Noleta na Australijen Openu!


Treći favorit za osvajanje prvog Grend Slema sezone na najbolji mogući način startovao je pohod ka najvišem cilju u Melburnu.

Nakon samo jednog časa i 31 minuta igre Nole je potpuno razoružao 42. igrača sveta maksimalnim pobedom od 3:0, po setovima 6:1, 6:3, 6:1 i plasirao se u drugo kolo.

Odlično raspoloženi Novak ni u jednom trenutku nije dozvolio Špancu da mu parira u bilo kom segmentu igre. U svaki set srpski teniser je ulazio prepun samopouzdanja rešen da što pre završi posao i sačuva energiju za nastavak takmičenja.

Dva brejka u prvom setu, u drugom i četvrtom gemu za samo 26 minuta doneli su Noletu ekspresnih 6:1.

Odmah na početku drugog perioda igre Novak oduzima servis Granoljersu. Španac uzvraća u šestom gemu i poravnava na 3:3. I to je bilo sve za godinu dana starijeg rivala u ovom setu.

Treći set odvijao se na sličan način kao prvi. Dva brejka Noleta za 6:1 i trijumf.

„Zadovoljan sam svojom partijom. Ovo je prvi takmičarski meč u novoj sezoni. Odigrao sam ih nekoliko na Hopman kupu, ali ovo je nešto sasvim drugo. Ovo je Gren Slem. Igra se na tri dobijena seta. Imao sam sedam, osam dana između Hopman kupa i Australijen Opena da se pripremim. Naporno sam trenirao i zadovoljan sam onim što sam pružio. Jedva čekam izazove koji predstoje“, rekao je Nole posle meča.

Statistika meča: as poeni (7-3), duple servis greške (1-3), direktni poeni (34-15), neiznuđene greške (17-26).

Naredni Noletov protivnik na Otvorenom Prvenstvu Australije u sredu biće hrvatski teniser Ivan Dodig. On je u pet setova bio bolji od sunarodnika Ive Karlovića. Slavio je rezultatom 6:4, 3:6, 6:7, 6:4, 6:4.

Đoković i Dodig su se sastali jednom, u Marseju 2008. godine, Nole je bio bolji rezultatom 6:1, 6:4.

Podeli post