Hopman Cup: Nole i Ana maksimalnim rezultatom dobili Kazahstan!

Nole je novu sezonu otvorio na najbolji mogući način – pobedom!

U prvom kolu grupe A Hopman kupa u Pertu srpski teniser je savladao Kazahstanca Andreja Golubjeva rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:1 i tako doneo svojoj zemlji pobedu nad ovom azijskom zemljom pred nastavak takmičenja.

Prethodno je Ana Ivanović nadigrala Jaroslavu Švedovu rezultatom 7:6 (8:6), 6:1.

Na kraju dana, Nole i Ana su bili bolji od Golubjeva i Švedove u mešovitim dublovima – 7:6, 6:4 i tako došli do maksimalne pobede od 3-0 nad Kazahstanom i čelne pozicije u grupi A.

Svoje treće učešće u Pertu Novak je startovao gubitkom seta. U osmom gemu Golubjev koristi petu brejk loptu za vođstvo od 5:3. Odmah u narednom Srbin uzvraća i smanjuje prednost rivala na 5:4. Predstojeći gem takođe je bio brejk, a pripada 36. teniseru ATP liste za 1:0 nakon 50 minuta.

Mnogo bolja igra Noleta u drugom setu i oduzimanje servisa Golubjevu u uvodnom gemu. Novak je vrlo brzo poveo sa 5:1, dozvolio protivniku da smanji na 5:3, ali ne i da napravi preokret, jer u devetom gemu stiže do novog brejka za izjednačenje u setovima.

U odlučujućem setu apsolutna dominacija Noleta. Dva brejka za velikih 5:0. Po jedan gem pripao je obojici tenisera do kraja susreta.



„Ne želim sada da tražim opravdanja za svoju igru, ali doputovao sam u Australiju pre dva dana i još se nisam prilagodio na vremensku razliku i klimatske uslove. Golubjev je igrao hrabro i definitnivno je bio bolji u prvom setu, koji je zasluženo dobio. U nastavku sam uspeo nekako da podignem nivo igre i da uđem u ritam koji mi odgovara. Zadovoljan sam načinom na koji sam odgovorio i na kraju uspešno završio meč“, rekao je Novak.

Naše predstavnike sledeći izazov očekuje u utorak, kada će na megdan domaćinima, Australiji. Najpre od 10 časova po našem vremenu Ana protiv Ališe Molik, potom Nole protiv Lejtona Hjuita.







Fotografije: www.hopmancup.com (Doček Nove godine u Pertu)

Podeli post