Impresivni Nole odbranio titulu u Majamiju!

Najbolji teniser sveta po treći put u karijeri šampion je Masters turnira u Majamiju!

Trijumfom u finalu „Sony Ericsson Open“-a nad četvrtim nosiocem, Britancem Endijem Marijem rezultatom 6:1, 7:6 (7:4) Nole je u svoju kolekciju dodao i 30. trofej (jedanaesti Masters), drugi u tekućoj sezoni.

Tako je Novak okončao svoje sedmo učešće u Majamiju bez izgubljenog seta. On je takođe je postao treći teniser koji je uspeo da tri puta osvoji turnir u Majamiju. Učinio je to 2007, 2001. i 2012. godine, a to je prethodno pošlo za rukom samo legendama „belog sporta“, Andreu Agasiju i Pitu Samprasu.

U 2012. godini Srbin sada ima odnos pobeda i poraza 20-2.

Vlasnici dva najbolja dvoručna bekhenda na ATP turu nervozno i stegnuto su ušli u meč, pa je vrhunski tenis izostao na startu. Prva neizvesna situacija nastupila je u maratonskom, četvrtom gemu u kojem je Mari imao 40-0 na svoj servis, ali je isti ipak izgubio nakon što je prvi nosilac iskoristio drugu brejk loptu. U šestom gemu, Novak je po drugi put oduzeo servis Škotu i posle 47 minuta igre poveo sa 1:0 (6:1).

Vrelo popodne u Ki Biskejnu i visoka vlažnost vazduha teniserima su dodatno otežavali igru u nastavku. Prvih pet gemova drugog seta protekli su u znaku propuštenih brejk lopti Novaka. Nakon još jedne neiskorišćene prilike da povede sa 6:5 i servira za meč, Novak je morao da izbori igranje taj-brejka, koji mu je pripao rezultatom 7:4.

Statistika dva sata i 17 minuta dugog meča: as poeni (5-3), duple servis greške (1-3), direktni poeni (19-16), neiznuđene greške (38-39).

merička prolećna serija turnira na betonu se ovim završila.

Teniseri se sada „sele“ na šljaku, a prvi sledeći nastup Noleta očekuje u Monte Karlu (15. april – 22. april).

Prošle godine Novak nije nastupio na trećem Mastersu u sezoni, tako da će mu svaka pobeda u Monaku doneti nove bodove na ATP listi.

Podeli post