Indijen Vels: Izner zaustavio Novaka u polufinalu posle maratona

Posle dva časa i 45 minuta neizvesne borbe u polufinalu Masters turnira u Indijen Velsu Novak, branilac titule, poražen je od Amerikanca Džona Iznera rezultatom 6:7 (7:9), 6:3, 6:7 (5:7).

Najbolji teniser sveta danas je „naleteo“ na izuzetno raspoloženog protivnika, koji je uz pomoć atomskih servisa i forhenda, sreće u više navrata i publike uspeo da izbori plasman u svoje prvo Masters finale i proboj u Top 10 ATP liste.

Ovo je Noletov prvi poraz od Iznera, koji će ga koštati 640 poena na novoj rang listi.

Prvo rezultatsko otcepljenje Novak pravi u trećem gemu prvog seta u kojem je oduzeo servis 206cm visokom Izneru (2:1, zatim i 3:1). Pri vođstvu od 5:4 naš teniser je servirao za vođstvo u setovima, kada zbog pogrešne odluke poklanja Izneru brejk i izjednačenje, 5:5. Usledio je dramatičan taj-brejk u kojem se bolje snašao Amerikanac iskoristivši četvrtu set loptu (7:9). Tokom 60 minuta Novak je načinio manje direktnih poena (7-24) i manje grešaka od svog rivala (9-19), koga je servis odlično služio.

Gotovo bez greške Nole je odigrao drugi set. Servis ga je odlično služio, a koliko je dobro riternirao govori podatak da je u svakom gemu na servis Iznera uzimao prvi poen. Strpljivo je Novak čekao svoj trenutak i dočekao ga u osmom gemu, u kojem je napravio brejk iako je prethodno propustio tri vezane brejk lopte. U narednom gemu prvi teniser sveta je obezbedio igranje odlučujućeg seta.

Treći set protekao je bez brejkova. U taj-brejku ponovo je uspešniji bio Izner, koji posle jednog mini-brejka više stiže do jednog od najvećih uspeha u karijeri.

Statistika meča: as poeni (8-21), duple servis greške (2-0), direktni poeni (37-55), neiznuđene greške (20-41).

Sledeći nastup Noleta očekuje na drugom Masters turniru u sezoni, koji će se od sredine sledeće nedelje odigrati u Majamiju.

I na ovom turniru naš teniser će igrati u ulozi branioca titule.

Svoj prvi meč na Sony Ericsson Open-u Novak će odigrati u noći između subote i nedelje po našem vremenu (drugo kolo).

Podeli post