Još jedan trijumf Noleta za polufinale Dubaija protiv Berdiha!


Nakon Mikaela Lodre i Felisijana Lopeza, pao je i Florijan Majer.

Nole, drugi nosilac i branilac titule u Dubaiju, posle 75 minuta igre plasirao se u polufinale pobedom nad nemačkim teniserom maksimalnim rezultatom od 2:0, po setovima 7:5, 6:1.

U prvoj polovini uvodnog seta stvari su se odvijale na jedan krajnje neobičan način. Stil igre Majera bio je potpuno iznenađenje i šok za Novaka s obzirom da se nikada ranije nisu sastajali. Nemački teniser u prvom gemu pravi brejk, koji je Nole bezuspešno „jurio“ tokom narednih osam. Pri vođstvu Majera od 5:3, Srbin konačno počinje da čita igru rivala, koji se suočava sa psihološkim padom u igri. Nole osvaja svoj servis gem, a potom potpuno preokreće situaciju u svoju korist, dva puta zaredom oduzima servis Nemcu bez izgubljenog poena i nakon 45 minuta dolazi do vođstva u setovima (7:5).

U drugom setu, razlika u kvalitetu dvojice igrača došla je do izražaja. Tokom 30 minuta, Nole je bio izuzetno siguran na svoj servis, načinio i dva brejka za rutinsko privođenje posla kraju rezultatom 6:1.

čeh Tomaš Berdih, treći nosilac turnira, biće Noletov rival u petak, u borbi za finale.

Berdih je u četvrtfinalu bio bolji od nemačkog tenisera Filipa Pečnera (7:5, 6:4).

Srpski i češki teniser po sedmi put ukrstiće rekete. Ubedljivu prednost od 5:1 u međusobnim duelima ima Nole. Poslednji meč odigrali su u četvrtfinalu ovogodišnjeg Australijen Open-a (3:0 za Novaka).

Podeli post