Kraj i za Andersona, Nole u polufinalu turnira u Majamiju protiv Fiša


Pobedom nad Kevinom Andersonom iz Južnoafričke Republike rezultatom 6:4, 6:2 Nole je stigao do 22. pobede u nizu u 2011. godini i plasmana u polufinale Masters turnira u Majamiju.

Meč je trajao jedan čas i 48 minuta.

Anderson je na samom startu susreta nagovestio šta će mu biti glavo oružje protiv Novaka – snažan servis i udarci sa osnovne linije. No, ovog puta se nameračio na jednog od najboljih riternera u muškom tenisu i neporaženog u 2011. U trećem gemu, srpski teniser pravi brejk, da bi u narednom gemu sa tri vezana as poena spasio dve brejk lopte. Nakon 53 minuta igre, Novak je materijalizovao rano stečeni brejk i došao do osvajanja prvog seta rezultatom 6:4.

Nastavio je Anderson da pruža jak otpor i u drugom setu. Slično uvodnom setu, Novak do brejka dolazi u trećem gemu, ali ovog puta bez izgubljenog poena. U predstojećem, Novak je posle 40/0 spasio jednu brejk loptu i uvećao prednost na 3:1. Treći brejk u meču drugi teniser sveta pravi u sedmom gemu i tu posao praktično privodi samom kraju.

„U drugom setu sam pronašao momentum. Suočavao sam se sa brejk loptama u oba seta, ali sam uspeo da ih spasem. Imao sam sreće u tim trenucima. Da je uspeo da dođe do brejka, ko zna u kom pravcu bi se dalje odvijao meč“, rekao je Novak na konferenciji za štampu.

Novak se tako revanširao Andersonu (40) za poraz u drugom kolu Majamija pre tri godine.

Statistika: as poeni (6-4), dvostruke servis greške (2-2), direktni poeni (20-17), neiznuđene greške (19-22).



Mardi Fiš biće Novakov protivnik u polufinalu koje je na programu u petak. Amerikanac je u „Top 4“ u Majamiju ušao zahvaljujući pobedi nad Špancem Davidom Fererom rezultatom 7:5, 6:2.

„Fiš je odigrao nekoliko veoma dobrih mečeva ove nedelje, pobeđivao visoko rangirane igrače. Danas je bio pun samopouzdanja na terenu. Ako servira dobro mislim da može da pobedi bilo koga“, pohvalio je Novak svog sledećeg rivala.

„Teško je predvideti kako će se stvari odvijati na terenu u ovom susretu. Siguran sam da ćemo odigrati dobar meč.“

Fiš je trenutno 15. teniser sveta, a u pet duela protiv Noleta nema nijedan trijumf.

Poslednji put „sastali“ su se u drugom kolu prošlogodišnjeg turnira u Pekingu, kada se Fiš povukao bez borbe zbog povrede. Pre toga Novak je sa 6:3, 6:4, 6:1 slavio u četvrtom kolu US Opena.

Podeli post